Preşedintele clubului Sampdoria, unde joacă Radu Drăguşin, arestat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Massimo Ferrero, preşedintele clubului italian Sampdoria, la care joacă Radu Drăguşin, a fost arestat luni. 

Ferrero a fost dus la închisoare în această dimineață, în timp ce alte cinci persoane au fost plasate în arest la domiciliu. Guardia di Finanza l-a arestat pe Ferrero pentru presupuse infracțiuni corporative și faliment, în cadrul unei anchete efectuate de procuratura din Paola, în regiunea Calabria.

Ferrero a cumpărat Sampdoria în iunie 2014, de la familia Garrone. El a acordat un interviu pentru ziarul La Repubblica, în urmă cu două zile, în care a declarat că este "obosit" și că este în căutarea unor investitori care să cumpere clubul.

"După opt ani de sacrificii, pasiune, muncă grea, dar și atacuri personale și acuzații, încep să fiu obosit", a spus el.

"Voi continua să dau tot ce am mai bun pentru Sampdoria, dar dacă există cumpărători care doresc să achiziționeze clubul, vă rog să mi-i prezentați, sunt gata să-i ascult, cu condiția să dea valoarea corectă clubului.", a mai spus acesta, citat de Mediafax. 

Anchetă şi împotriva echipei Juventus, tot pentru fraudă 

Juventus ar putea fi din nou retrogradată în Serie B în Italia, aşa cum i s-a întâmplat şi la finalul sezonului 2005-2006. De data aceasta, nu mai este vorba de aranjamente cu arbitrii, ci de un scandal de fraudă la transferuri. 

Printre transferurile anchetate se numără şi aducerea lui Cristiano Ronaldo de la Real Madrid în 2018, dar şi vânzarea sa vara trecută la Manchester United. Autorităţile italiene au confiscat deja de la clubul torinez documente privind transferurile, facturile şi declaraţiile fiscale. 

"Sistemul judiciar este extrem de serios şi aruncă o urmă de îndoială asupra ultimelor campionate, pentru că Juventus a dominat în ultimii ani. Dacă se va descoperi că Juventus a reuşit să obţină avantaje în mod nelegitim faţă de competitoare, atunci Federaţia ar trebui să intervină cu sancțiuni. DIncolo de responsabilităţi individuale, clubul nu ar trebui exceptat de la pedepse. Tocmai de asta, pentru că vrem să protejăm miile de fani ai fotbalului, vom face o plângere la Procuratură şi vom cere retrogradarea lui Juventus Torino în Serie B, precum şi revocarea ultimelor titluri de campioană, dacă vor fi dovedite aceste posibile acţiuni ilegale", a declarat Marco Donzelli, preşedintele Asociaţiei Italiene pentru Drepturile Consumatorilor Codacons. 

VEZI CONTINUAREA AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel