Președintele CJ Timiș anunță cea mai mare expoziție Brâncuși din estul Europei, cu ocazia obținerii titlului de „Capitală Europeană a Culturii- 2023”, în Timișoara
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Timișoara / Fotografie creată de Adrian Frentescu, de la Pexels
Timișoara / Fotografie creată de Adrian Frentescu, de la Pexels
Alin Nica, președintele CJ Timiș, a precizat joi care sunt așteptările Timișoarei cu privire la urmările decernării titlului de ”Capitala Europeană a Culturii”. 

Nica a dezvăluit care o să fie atracția principală anul următor, când Timișoarei îi revine oficial titlul.

„Cel mai important proiect pe care noi îl vom avea în perioada următoare este ”Capitala Europeană a Culturii”, titlu pe care Timișoara îl va deține anul viitor, iar Consiliul Județean Timiș este direct și activ implicat. (...) Am anunțat cel mai important eveniment al anului viitor, „Expoziția Brâncuși”, care o să fie un eveniment de clasă și unic în ultimii 60 de ani, în România. De fapt, de la Est de Bruxelles nu s-a mai organizat o astfel de expoziție, ca să vă dau numai un exemplu referitor la ceea ce vom face anul viitor.”

„Douăzeci și cinci de opere din colecții publice și particulare vor fi reunite anul viitor la Timișoara, dar pe lângă acestea vor fi și manuscrise, expoziții de fotografie cu operele lui Brâncuși pe care nu le vom avea fizic în expoziție, dar și alte evenimente conexe sau proiecte de instalații.”, a spus Alin Nica, în direct la B1 TV.

„Pe noi ne interesează să diversificăm economia locală. (...) Ramura culturală poate să fie un motor de dezvoltare economică prin stimularea de produse HoReCa și servicii conexe. Am văzut exemplul Sibiului, dar și al altor mari orașe din Europa, care sunt recunoscute pentru industrie, pentru serviciile financiare, dar care au o componentă foarte importantă de venituri din turism. Asta este și ceea ce ne dorim să facem în urma acestui program, în urma acestui titlu, în Timișoara.”

„Repercursiunile care vor urma anului 2023 se vor transforma în avantaj economic și în atragerea unui număr cât mai mare de turiști în zona noastră. Nu țintim doar Timișoara, ci țintim întreaga regiune, pentru că avem colaborări și cu Aradul, cu Reșița, pentru că dorim să folosim la potențialul maxim această expunere unică pe care o vom avea anul viitor. Avem colaborări cu primăria din Arad pentru proiecte concrete, cu județul Caraș-Severin, care dorește să se promoveze turistic, asta fiind principala lor direcție de dezvoltare și atunci încercăm să profităm cu toții, pentru că e loc pentru toată lumea.”, a continuat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel