Urmărește emisiunea live
Data publicării:

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, vine la Bucureşti

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Politica
WhatsApp
Preşedintele bulgar Rumen Radev efectuează o vizită de lucru în România. 

El va fi primit, în cursul după-amiezii, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis.

Cei doi oficiali au programate convorbiri tete-a-tete şi convorbiri oficiale, la finalul cărora vor susţine declaraţii de presă comune, scrie Agerpres.

Bulgaria se oferă să găzduiască întâlnirea Putin - Zelenski

"Vedem că ambele părţi realizează tot mai mult că războiul nu este o soluţie", a declarat preşedintele bulgar Rumen Radev în faţa jurnaliştilor, în timpul unei vizite la un punct de trecere între România şi Bulgaria, folosit de refugiaţi ucraineni, informează vineri dpa.

Circa 30.000 de ucraineni s-au refugiat în Bulgaria de la declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei. Bulgaria, ţară membră a Uniunii Europene şi NATO, era văzută drept unul dintre cei mai fermi aliaţi ai Moscovei în timpul Războiului Rece, scrie Agerpres.

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a avut joi o întrevedere cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba în Turcia, în cadrul unor negocieri în linii mari neproductive, dar în timpul cărora s-a discutat ideea unei posibile întrevederi între Putin şi Zelenski.

”Dacă Putin nu se sperie, să vină la întâlnire”

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat luni că Ucraina doreşte discuţii directe între preşedintele Volodimir Zelenski şi omologul rus al acestuia, Vladimir Putin, deoarece Kievul ştie că Putin este persoana care ia deciziile, transmite Reuters.

"Ne dorim de multă vreme o conversaţie directă între preşedintele Ucrainei şi Vladimir Putin, pentru că înţelegem cu toţii că el este cel care ia deciziile finale, mai ales acum", a spus Kuleba într-o emisiune de televiziune în direct.

"Preşedintele nostru nu se sperie de nimic, inclusiv de o întâlnire directă cu Putin", a adăugat Kuleba.

"Dacă nici Putin nu se sperie, atunci să vină la întâlnire, să se aşeze şi să vorbească", a adăugat şeful diplomaţiei ucrainene, conform Agerpres. 

Volodimir Zelenski i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin un dialog, subliniind că Ucraina este pregătită să vorbească și să caute compromisuri, dar nu este pregătită să capituleze:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel