Președintele Biden primește apeluri în izolare, alături de cel mai bun prieten. Simptomele COVID-19 sunt în remisie
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Facebook (Joe Biden)
Sursă foto: Facebook (Joe Biden)
Președintele american își continuă activitatea în izolare, alături de cel mai bun prieten al său. 

Simptomele de COVID-19 ale preşedintelui SUA, Joe Biden, s-au remis "aproape complet", a dat asigurări luni, într-un comunicat, medicul liderului de la Casa Albă, relatează Reuters și Agerpres. 

"Întrebat fiind, în acest moment, (Biden) a menţionat doar o congestie nazală reziduală şi o minimă răguşeală", a afirmat medicul Kevin O'Connor.

O'Connor a afirmat în weekend că tusea şi durerile corporale resimţite de Biden s-au diminuat şi acesta nu se mai confruntă cu nicio greutate în respiraţie. Luni, el a reiterat că plămânii preşedintelui sunt "curaţi" şi acesta răspunde bine la tratament.

Președintele a fost testat pozitiv la COVID-19 joi

Joe Biden a fost testat pozitiv pentru coronavirus joi. Casa Albă a încercat să dea asigurări că şeful statului poate lucra şi bolnav fiind, iar joi a dat publicităţii o înregistrare video în care acesta le transmite americanilor că se simte bine. Vineri, el a participat la reuniuni virtuale cu personalul Casei Albe.

În weekend preşedintele nu a avut evenimente publice şi planurile de deplasări din prima parte a acestei săptămâni au fost amânate, dar mai târziu luni Biden avea prevăzute întâlniri online cu şefi de companii şi lideri sindicali, în cadrul eforturilor administraţiei de a susţine industria semiconductorilor.

Donald Trump devine din ce în ce mai ”irelevant” pe scena politică, spune un membru al Congresului american

Adam Kinzinger, membru al Congresului, din partea Partidului Republican, un proeminent critic al lui Donald Trump, a susținut într-un interviu de duminică că fostul președinte devine din ce în ce mai ”irelevant”.

Kinzinger, unul dintre cei doi republicani din comitetul select al Camerei care investighează revolta din Capitolul din 6 ianuarie de anul trecut, a apărut la emisiunea ABC This Week. Comentariile sale au venit în urma unei întrebări despre modul în care concluziile comisiei ar putea afecta reputația fostului președinte în rândul alegătorilor republicani, congresmanul a răspuns că cele mai semnificative efecte ar putea fi mai vizibile pe termen lung.

”Acest lucru nu pare să aibă, știți, un impact imens”, a spus Kinzinger, potrivit Newsweek. ”Poate că oamenii se îndreaptă mai mult către Ron DeSantis. Trumpismul nu moare, chiar dacă Trump devine irelevant. Aud o mulțime de chestii anecdotice, pe margine, despre oameni care l-au susținut frenetic pe Trump, iar acum pur și simplu nu-l suportă.  

”Cred, totuși, pe termen lung... în aproximativ cinci ani, că va fi greu să găsești pe cineva care să recunoască vreodată că a fost un susținător al lui Trump."  

În ciuda opiniei lui Kinzinger, Trump se mândrește cu un sprijin considerabil în sondaje, conducând în simulări cu fiecare candidat ipotetic pentru alegerile interne care vor da candidatul republican la președinția din 2024. După cum a remarcat Kinzinger, un anumit sprijin a început să se îndrepte către guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, despre care sondajele arată că este cel mai bine cotat adversar republican al lui Donald Trump. Citește mai multe AICI.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel