Președintele Biden ajunge în Europa, într-un tur internațional
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Biden îi va telefona duminică preşedintelui ucrainean. Zelenski e nerăbdător / Facebook - Joe Biden
Biden îi va telefona duminică preşedintelui ucrainean. Zelenski e nerăbdător / Facebook - Joe Biden
Președintele SUA, Joe Biden, a ajuns în Europa, în cadrul unui tur internațional. 

Președintele american Joe Biden a sosit în Europa pentru două summit-uri internaționale, lăsând agenda sa internă de 2,75 miliarde de dolari la Washington, relatează BBC. Biden a sperat să negocieze un pachet excepțional de mediu cu alți lideri mondiali la conferința privind clima din Marea Britanie.

Din păcate, colegii săi democrați au abandonat planurile pentru un vot joi, lăsând întreaga sa platformă în aer. Biden, al cărui rating de aprobare a scăzut, a spus că președinția sa ar putea fi în pericol.

Conferințele internaționale, pe agenda președintelui

El a aterizat vineri dimineața (29 octombrie) la Roma pentru un summit G20, unde planurile pentru o taxă minimă globală vor fi pe ordinea de zi. Al doilea președinte catolic al Americii se va întâlni vineri cu Papa Francisc la Vatican. El se va îndrepta apoi în Scoția, duminică seara, pentru conferința Națiunilor Unite despre climă, COP26, de la Glasgow.

Biden va încerca să transmită mesajul că SUA s-au întors în lupta împotriva încălzirii globale, după ce predecesorul său, Donald Trump, s-a retras din Acordul de la Paris. Înainte de a părăsi Casa Albă pentru Roma, Biden a dezvăluit un plan de cheltuieli redus, care a fost rezultatul lunilor de negocieri dure. El i-a rugat pe colegii democrați în timpul unei întâlniri cu ușile închise la Capitol Hill să-și susțină planurile legislative, spunând că vrea să demonstreze în timpul celor două summituri că democrația americană încă funcționează.

„Restul lumii se întreabă dacă putem funcționa”, a spus președintele citat de presa americană.

Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, le-a cerut democraților de rang înalt să nu-l facă de rușine pe Biden revoltându-se. Dar membrii mai liberali ai partidului au refuzat să accepte planurile fără a garanta că ambele pachete de cheltuieli vor fi votate în tandem.

Ce este în planul de cheltuieli propus?

- 555 de miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice, în principal prin stimulente fiscale pentru surse de energie regenerabile și cu emisii scăzute
- 400 de miliarde de dolari pentru a asigura grădinița gratuită și universală pentru toți copiii de 3 și 4 ani
- 150 de miliarde de dolari pentru a construi un milion de unități de locuințe la prețuri accesibile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel