Data publicării:

Președintele ales al Slovaciei le cere partidelor să-și suspende campania la europarlamentare

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Președintele ales al Slovaciei cere suspendarea campaniei electorale după tentativa de asasinat asupra premierului Fico.

Președintele ales al Slovaciei, Peter Pellegrini, a cerut joi partidelor politice să-și suspende campania pentru alegerile europene programate pe 8 iunie în țară, în contextul tentativei de asasinat asupra premierului Robert Fico.

Potrivit AFP, citată de Agerpres, Pellegrini a declarat presei la Bratislava: „Fac apel la toate partidele să-și suspende temporar sau să-și reducă semnificativ campania. Slovacia nu are nevoie în acest moment de mai multe confruntări și de acuzații reciproce”.

De asemenea, președinta în funcție a Slovaciei, Zuzana Caputova, a anunțat joi că va invita toți liderii partidelor parlamentare la o reuniune comună, apelând la calmarea tensiunilor politice din societate în urma tentativei de asasinat asupra lui Fico, informează Reuters.

În același timp, un anchetator al Biroului Serviciului de Inspecție al Ministerului de Interne (UIS) a lansat o anchetă penală privind eșecul unui funcționar public în legătură cu tentativa de asasinat de miercuri asupra premierului.

Purtătoarea de cuvânt a UIS, Andrea Dobiasova, a declarat pentru agenția slovacă de presă TASR că inspecția vizează acțiunile întreprinse de polițiștii Oficiului pentru Protecția Funcționarilor Constituționali și Misiunilor Diplomatice în acest caz.

Premierul slovac Robert Fico se află în continuare în stare gravă după ce a fost împușcat de cinci ori miercuri. Acesta a suferit o intervenție chirurgicală de urgență care a durat câteva ore, a relatat presa locală, citând surse din spitalul unde este internat șeful executivului de la Bratislava.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel