Preşedinta AMFPR, în lacrimi: Mi-e silă că sunt medic de familie în România. Rodica Tănăsescu şi Doina Mihăilă şi-au dat demisia
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

La ieșirea din sediul Ministerului Sănătății, unde și-au acceptat înfrângerea în disputa cu CNAS, reprezentantele medicilor de familie au declarat pentru De ce News că sunt revoltate de modul în care autoritățile au gestionat situația.

”Am acceptat, parțial, să semnăm contractele, ne-a spus Rodica Tănăsescu, președinta Societății de medicină a familiei, plângând. Am făcut-o din respect pentru pacienți și pentru colegii noștri medici. Deși îmi respect meseria și o fac cu pasiune, pot să spun că mi-e silă că sunt medic de familie în România. Am rămas singuri, nu am găsit solidaritate din partea altor categorii, care vedeau cum ne calcă în picioare autoritățile, iar în final ne-au învins după ... hai să-i spunem greșeală de comunicare. Presa Puterii a dat un citat trunchiat, ca să se înțeleagă că am fi de acord cu semnarea contractelor, iar colegii din țară, care așteptau semnalul nostru, s-au speriat și au cedat. Vă mărturisesc că au fost amenințări infernale. De exemplu, au spus că dacă nu semnăm actele adiționale înseamnă că între cele două contracte nu este continuitate și deci va trebui să facem iar dovada pacienților înscriși. Adică să aducem 1500-2000 de oameni, în două-trei zile, să  semneze că sunt la noi pe  listă. A fost un șantaj ordinar, la care au cedat circa 30 la sută dintre medici. Am fi rezistat și luptam și pentru ei, dacă nu era acel anunț nefericit, care a înclinat balanța. Vă anunț, de asemenea, că atât eu cât și Doina Mihăilă, președinta patronatului, ne-am dat demisia”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel