Presa rusă spune că resturile dronei căzute în România provoacă panică în NATO
Presa rusă afirmă că NATO a intrat în panică din cauza resturilor dronei ruseşti căzute în judeţul Tulcea, după atacul asupra porturilor Reni şi Izmail.
Loviturile ruseşti asupra obiectivelor strategice de pe teritoriul Ucrainei, în apropierea graniţei cu România, membră a NATO, au provocat panică, scrie RIA Novosti, conform Rador.
"Atacurile dronelor ruseşti în apropierea graniţelor Alianţei Nord-Atlantice au provocat o panică" - se arată în material.
Potrivit afirmaţiilor jurnaliştilor, în porturile Reni şi Izmail, trupele ruse au lovit infrastructura cheie a Kievului. "Obiectivele situate pe malul fluviului Dunărea au devenit un nod vital de transport al republicii" - au menţionat autorii materialului.
Menţionăm că, pe 6 septembrie, ministrul român al apărării, Angel Tîlvăr, a anunţat că în ţară au fost găsite fragmente, probabil, aparţinând unor drone ruseşti, pe care Forţele Armate Ruse le folosesc pentru a ataca ţintele ucrainene. Potrivit afirmaţiilor acestuia, fragmentele au fost găsită în judeţul Tulcea, în apropierea localităţii Plauru, la graniţa cu Ucraina, în seara zilei de 5 septembrie, pe fondul informaţiilor despre exploziile în porturile ucrainene.
Preşedintele Klaus Iohannis a oferit primele declaraţii despre resturile acestei drone, la Summitul Iniţiativei celor Trei Mări.
"Înainte de a vorbi despre Summit, doresc să mă refer la informațiile de ultimă oră privind identificarea, de către MApN, pe teritoriul României, în proximitatea frontierei cu Ucraina, a unor componente care ar putea fi de dronă.
Am fost informat în timp real de către Ministerul Apărării cu privire la această descoperire și am solicitat investigarea de urgență și profesionistă a provenienței acestor componente, precum și a momentului și circumstanțelor în care acestea au ajuns pe teritoriul României.
În cazul în care se confirmă că aceste elemente provin dintr-o dronă rusească, o astfel de situație ar fi complet inadmisibilă și o violare gravă a suveranității și integrității teritoriale a României, stat aliat NATO.
Așa cum am mai menționat, aceste atacuri asupra infrastructurii civile ucrainene, care sunt crime de război, au loc la o distanță foarte mică de granița românească. Suntem însă alerți și în contact permanent cu ceilalți aliați din NATO.
O repet: în cadrul NATO suntem foarte bine apărați, iar România beneficiază de garanții de securitate extrem de puternice, cele mai puternice din toată istoria noastră", a declarat Klaus Iohannis.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News