"Presa românească. Între tradiţie şi inovaţie" – expoziție la Biblioteca Academiei Române
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Expoziţia "Presa românească. Între tradiţie şi inovaţi"' a fost vernisată joi, în sala 'Theodor Pallady' a Bibliotecii Academiei Române.

Directorul general al Bibliotecii Academiei Române, Nicolae Noica, membru de onoare al Academiei, a îndemnat la promovarea patrimoniului inestimabil al instituţiei pe care o conduce şi punerea acesteia la dispoziţia publicului şi a generaţiei tinere. La rândul său, Dan Constantin, vicepreşedinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România, a făcut un apel la digitalizarea colecţiei de publicaţii din patrimoniul Bibliotecii Academiei.

Alături de celebrele 'Curierul românesc' şi 'Albina românească', ce marchează prima jumătate a secolului al XIX-lea, în expoziţia 'Presa românească. Între tradiţie şi inovaţie' este prezentată o copie fotografică după 'Courier de Moldavie', primul periodic din Moldova, apărut la Iaşi în 1790. Un loc special este acordat 'presei din Sărindar', reprezentată de ziarele 'Adevărul', cel mai longeviv ziar românesc (primul număr apărut la Bucureşti în 15 august 1888), şi 'Dimineaţa' (1900).

Expoziţia va fi deschisă până pe 24 martie, de luni până vineri, în intervalul orar 9,00 - 15,00, şi sâmbăta, între orele 10,00 - 13,00. Intrarea este liberă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel