Presa japoneză critică dur guvernul pentru deciziile de la centrala Fukushima
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
APphoto_Japan Earthquake
APphoto_Japan Earthquake

Cotidianul de centru-stânga, Asahi Shimbun, critică întârzierea cu care a fost luată decizia de extindere a zonei de evacuare din zona centralei nucleare.

Premierul japonez, Naoto Kan, este criticat dur de presa de la Tokyo, care consideră inadecvată reacţia guvernului după explozia de sâmbătă de la centrala nucleară Fukushima, informeaza realitatea.net. "Felul în care au furnizat informaţii autorităţile ridică semne de întrebare", apreciază cotidianul Yomiuri. Explozia a provocat prăbuşirea clădirii care adăpostea reactorul 1 al centralei, însă autorităţile au anunţat că învelişul acestuia nu a fost avariat. În zona centralei au avut loc scurgeri radioactive, dar Guvernul a afirmat că nu există riscul de producere a unei explozii nucleare.

Yomiuri reaminteşte însă că guvernul a oferit informaţii abia după cinci ore de la explozie, ceea ce a provocat îngrijorarea întregii populaţii locale. "E cam târziu, nu-i aşa?", scrie ziarul japonez. Cotidianul de centru-stânga Asahi Shimbun critică întârzierea cu care a fost luată decizia de extindere a zonei de evacuare din zona centralei nucleare. "Este dificil, însă guvernul trebuie să fie responsabil pentru securitatea populaţiei şi să ia în considerare cele mai grave scenarii", afirmă ziarul japonez.

Premierul japonez a ordonat sâmbătă seara evacuarea locuitorilor pe o rază de 20 de kilometri în jurul centralei, făcând şi un apel la menţinerea calmului.Mainichi a criticat şi atitudinea operatorului Tokyo Electric Power (TEPCO), în legătură cu măsurile insuficiente prevăzute pentru situaţii de criză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel