Presa internațională despre respingerea candidaturii Rovanei Plumb: ”Fără precedent”
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Rovana Plumb
Rovana Plumb
Principalele agenţii internaţionale de ştiri şi numeroase publicaţii din mai multe ţări au relatat despre situația Rovanei Plumb.

Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi, candidații României și Ungariei la funcții de comisar european, au primit, joi, aviz negativ în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) a Parlamentului European, ca urmare a unor suspiciuni privind conflicte de interese.

„Candidații României, Ungariei la Executivul UE, blocați", titrează agenţia Reuters.

Cotidianul britanic The Guardian afirmă că respingerea celor doi candidați, Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi, este o acțiune „fără precedent", ce „sporește presiunile asupra (Ursulei) von der Leyen", președintele desemnat al Comisiei Europene, care ar urma să-și înceapă mandatul pe data 1 noiembrie.

„Deși Parlamentul (European) respinge de obicei unul sau doi indivizi pentru o performanță slabă în cadrul audierilor de trei ore, este pentru prima dată când a respins candidați înaintea acestor întâlniri publice. Exercițiul de forță este rezultatul unei reguli din 2016 cu rolul de a înăspri măsurile de examinare a potențialelor conflicte de interese", explică jurnaliștii britanici, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel