Presa internațională, despre declarațiile lui Iliescu privind o închisoare CIA în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Presa internațională relatează marți primele precizări făcute de fostul președinte Ion Iliescu după interviul controversat din Der Spiegel în care a vorbit despre închisorile CIA în Estul Europei.

"Un fost președinte al României a admis că a aprobat cererea CIA pentru o locație în România, dar a spus că ar fi refuzat dacă știa în ce scop va fi aceasta folosită", scrie Al Jazeera.

Iliescu a scris luni pe blogul său că ar fi luat o cu totul altă decizie dacă știa ce planuri are CIA cu sediul pus la dispoziție de România. El a negat că declarațiile sale din Der Spiegel nu sunt o recunoaștere a faptului că România găzduit facilități folosite pentru torturarea suspecților de terorism.

Associated Press a relatat că cele două locații controlate de CIA în România ar fi existat în Constanța, respectiv în București.

Și agenția de stat a Chinei, Xinhua, a preluat lămuririle lui Ion Iliescu, notând că fostul președinte "a negat ferm" că a confirmat existența unei închisori secrete a CIA pe teritoriul României.

Iliescu, după interviul despre închisoarea CIA: "E degradantă afirmația că fac jocul rușilor"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel