Prepară, în casă, detergent de vase din câteva produse naturale: ceștile și farfuriile vor străluci de curățenie
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Prepară, în casă, detergent de vase din câteva produse naturale - ceștile și farfuriile vor străluci de curățenie. Sursa - Pexels
Prepară, în casă, detergent de vase din câteva produse naturale - ceștile și farfuriile vor străluci de curățenie. Sursa - Pexels
Nu toate gospodinele au mașini de spălat vase, care curăță perfect farfuriile, ceștile și vasele.  În plus, nu toți detergenții de vase, care pot fi comercializați, sunt suficienți de calitativi. 

Detergenții de vase din magazine nu se pot lăuda întotdeauna cu o calitate excelentă și un preț scăzut, așa că ar fi logic să le facem singuri. În plus,  ingredientele pe care le vom folosi sunt ieftine.

Aspiratorul miroase urât? Folosește cinci ingrediente naturale și vei scăpa de această problemă  

Cum se prepară detergent de vase

Mai întâi, luați o bucată de săpun de rufe și dă-l prin răzătoare. Puneți săpunul dat prin răzătoare într-un recipient și turnați peste el 400 ml apă fierbinte.  Amestecați cu o lingură de lemn, până când săpunul se va dizolva. 

Curăță mașina de spălat rufe cu un remediu natural: uită de oțet și bicarbonat de sodiu, care o poate distruge

Apoi adăugați patru linguri de pudră de muștar, câteva linguri de sifon și amestecați din nou. Urmează câteva linguri de alcool sau o lingură de oțet. Acest ingredient este  relevantă în special pentru curățarea petelor de grăsime.

Odată ce compoziția va avea o  consistență uniformă, poate fi turnată într-un recipient cu dozator.  Acest detergent este ușor de utilizat: puneți câteva picături pe un burete și curățați farfuriile, apoi clătiți-le cu apă. Vasele vor rămâne întotdeauna curate și strălucitoare.

Scapă de petele de rugină de pe umbrelă cu amoniac. Umbrela va fi ca nouă și te va apăra de ploaie

Puțini oameni știu că umbrelele pot și trebuie să fie spălate. Desigur, nu în mașina de spălat, ci manual într-un lighean.

Curățarea unei umbrele este simplă. Puneți într-un Introduceți lighean 5-7 litri de apă caldă, în care veți dizolva 2 linguri de praf de  spălat, săpun sau șampon. Puneți umbrela întredeschisă în lighean, timp de 15 minute. Frecați-o ușor cu o cârpă moale. Clătiți bine cu apă curată.

Cheia s-a rupt în lacăt? Cu aceste trucuri nu mai trebuie să chemați lăcătușul

Cel mai bine este să deschideți  umbrela, să o puneți în cadă și să o spălați cu dușul în interior și în exterior. Scuturați apa de pe umbrela întredeschisă și lăsați-o să se usuce. Acordați o atenție deosebită interiorului umbrelei. În zonele în care acele sunt atașate de material, praful, resturile și murdăria se acumulează și chiar pot apărea pete de rugină.

Pentru a îndepărta rugina și alte pete încăpățânate, adăugați o lingură de amoniac la  150 ml de apă. Apoi luați o dischetă de bumbac, o înmuiați în apa cu amoniac  și ștergeți petele de pe umbrelă.

Cauți un remediu pentru combaterea ridurilor? Deschide cămara sau frigiderul și prepară o mască eficientă

De asemenea, puteți folosi un șervețel, înmuiat în alcool. Ștergeți cu el petele de rugină de pe țesătură.

O altă soluție este să folosiți suc de lămâie. Stoarceți o jumătate de lămâie  în care veți înmuia o cârpă, cu care veți șterge zonele murdare.

În continuare, ar trebui să luați un fier de călcat cu abur sau un aparat de curățat cu abur și să direcționați jetul spre pânza umbrelei. Rugina va începe să se dezlipească. Spălați umbrela cu o perie, apoi clătiți  cu apă curată.

Adăugă câteva picături dintr-un ingredient minune în apa fierului de călcat: hainele și cearșafurile vor fi parfumate 

Pentru a elimina rugina de pe spițele umbrelei, ai nevoie de suc de lămâie. O jumătate de lămâie este  suficientă. Umeziți buretele cu suc de lămâie și ștergeți spițele. Așteptați 10 minute, după care rugina poate fi îndepărtată ușor cu o cârpă umedă. Clătiți piesele metalice cu apă curată și ungeți-le cu lubrifiați astfel încât mecanismul să nu se blocheze.

Amestecă oțet cu bicarbonat și aplică pe covorul murdar: petele încăpățânate vor rămâne amintire

Petele de grăsime pot fi îndepărtate cu detergent de vase. Este necesar să aplicați câteva picături pe țesătura umbrelei, apoi să frecați cu o perie.  După curățare, umbrela trebuie clătită cu apă curată și lăsată să se usuce. 

Petele de mucegai pot fi îndepărtate cu oțet  obișnuit. Trebuie să o amestecați în părți egale apă caldă și oțet. înmuiați o cârpă în acest amestec și ștergeți petele de mucegai.  Apoi clătiți bine umbrela.


Cum să speli șireturile albe: șase trucuri ieftine și eficiente

De la utilizarea frecventă, mânerul umbrelei se acoperă cu un strat de murdărie. Folosiți bicarbonat de sodiu. Frecați-l bine  mânerul, apoi clătiți cu apă caldă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel