Preotul Victor Porof a fost condus pe ultimul drum
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ / Imagine de Johana Peña de la Pixabay
Foto ilustrativ / Imagine de Johana Peña de la Pixabay
Preotul Victor Porof, fost paroh al Parohiei „Sfântul Gheorghe” din Ștefănești Târg, a fost condus pe ultimul drum. 

După o lungă suferință și diagnosticat cu Covid-19, preotul a pierdut lupta cu boala la vârsta de 91 de ani. În cursul zilei de luni, comunitatea creștin – ortodoxă și-a luat bun rămas de la duhovnicul care a slujit, ani la rând, Biserica Ortodoxă, scrie stiri.botosani.ro.

Un sobor impresionant de preoți, în frunte cu părintele protopop Petru Fercal, a înălțat rugăciunile rânduite în cadrul unei slujbe. Din sobor au făcut parte, Arhimandritul loan Harpa, starețul Mănăstirii Popauti, dar și părintele Calinic Chirvase, starețul Mănăstiri Coșula.

În ultima parte a vieții, Victor Porof a fost preot îmbisericit al Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani, acolo unde trupul său neînsuflețit a fost depus.

Vestea morții a fost transmisă prin pagina de Facebook a Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul”.

Cu durere și creștinească nădejde a învierii, vă aducem la cunoștință trecerea la Domnul a Părintelui Victor Porof, fost preot paroh la Parohia „Sfântul Gheorghe” - Ștefănești Târg, Protopopiatul Săveni, iar în ultima perioadă preot îmbisericit la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” Botoșani. Bunul Dumnezeu să-l odihnească în ceata drepților! Transmitem condoleanțe doamnei preotese Ortansa și familiei!”, arăta Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani, zilele trecute.  

Vezi FOTO de la înmormântarea preotului Victor Porof pe stiri.botosani.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel