Preotul Vasile Ioana: Pomana porcului, o TÂMPENIE. Facem o mare greșeală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Preotul Vasile Ioana: Pomana porcului, o TÂMPENIE. Facem o mare greșeală / Foto: Facebook Vasile Ioana
Preotul Vasile Ioana: Pomana porcului, o TÂMPENIE. Facem o mare greșeală / Foto: Facebook Vasile Ioana
Preotul Vasile Ioana a vorbit despre pomana porcului.

Preotul Vasile Ioana a declarat că pomana porcului este o "tâmpenie", menționând de ce românii greșesc atunci când se gândesc de Crăciun doar la mâncare sau cadouri, uitând de partea spirituală a acestei sărbători. Mulți nu mai țin post în ajun și se grăbesc să se înfrupte din bucate, fără să mai postească. De fapt, în ajunul Crăciunului ar trebuie să mâncăm doar pâine și apă și abia în dimineața zilei de 25 decembrie, să gustăm câte un pic din mâncarea pregătită. Totodată, preotul Vasile Ioana susține că ar trebui să îi învățăm pe tineri aceste tradiții, explicându-le de ce unele lucruri se fac într-un anume fel și de unde vin aceste obiceiuri. În plus, nu ar trebui să uităm cine este personajul principal al Crăciunului.

Preotul Vasile Ioana: O mare greșeală!

"Tinerii vor să le explicăm, de ce porcul, de ce turtițele. Tinerii au nevoie de explicații coerente, corecte, autentice. Tinerii au sete de  autentic, deci să le vorbim, că altfel se plictisesc. Dacă le spunem că facem așa că așa spune tradiția, e greșit. Trebuie să le spunem de ce spune tradiția asta pentru că fiecare dintre noi ar trebui să înțelegem tema sărbătorii. Personajul principal al Crăciunului nu este porcul, ci este Isus Hristos, domnul care s-a născut într-o peșteră. De aceea, facem o mare greșeală că le prezentăm în ajunul Crăciunului pomana porcului, o tâmpenie. Isus Hristos s-a născut într-o peșteră smerită și noi vorbim de îmbuibarea cu porcul și cu pomana porcului.

Le mâncăm în Ajun și este o mare greșeală. Nu aș da copiilor mei niciodată carne de porc în ajunul Crăciunului, niciodată. pentru că eu trebuie să-mi pregătesc peștera, care este sufletul meu, pentru venirea lui Isus în peștera, pot să înțeleg asta ca o pregătire cu apă și pâine, cu post aspru, cu turtele alea care se făceau cu făină și cu miere, atât. Atunci, la Crăciun prețuiesc când mănânc puțin și delicat, nu mă umplu în ajunul Crăciunului când, de fapt, ar trebui să stau în postire. De aceea îndemn pe toți să nu mănânce de dulce până în dimineața Crăciunului, ca să fie bucurie.", a declarat preotul Vasile Ioana la Realitatea Plus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel