Preotul Paul Iulius Negoiță, interviu de Crăciun: Frumoasă întrebare! De obicei suntem preocupați cu... rugăciunea de cerere. Pe cea de mulțumire... ne-o amintim doar în mod excepțional
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Paul Iulius Negoiță
Paul Iulius Negoiță
Pentru că se apropie Crăciunul, ar trebui să ne gândim mai mult la ce vrea Dumnezeu de la noi decât la ce mai punem în punga de cadouri sub brad.

Dar ce vrea Dumnezeu de la noi? Pentru a afla un răspuns, am discutat cu Prof. Dr. Paul Iulius Negoiță, unul dintre cei mai apreciați preoți din Buzău.


„Frumoasă întrebare! De obicei suntem preocupați cu... rugăciunea de cerere. Pe cea de mulțumire... ne-o amintim doar în mod excepțional. Ce vrea Dumnezeu de la noi? Ce a vrut de la primii oameni? Le-a dat pe mână Raiul și i-a oprit să guste din fructele unui singur pom. Ce au făcut Adam și Eva? Fix din acel pom și-au dorit să guste! Și apoi au s-au ascuns de la fața lui Dumnezeu. Dumnezeu vrea ca noi să fim așa cum ne-a creat. Când ne naștem suntem puri, iar maturitate ne știrbește treptat din această puritate. Odată fugiți din calea lui Dumnezeu, prin pervertirea noastră, ne îndepărtăm unii de alții, devenim răi și asupritori unii cu ceilalți.

De aici ni se trag toate! Pierdem ani luptându-ne unii cu alții, fără să ne gândim că Dumnezeu ne-a creat pentru un alt destin. Trebuie să recunoaștem, suntem cu toții departe de ceea ce ar trebui să fim, de ceea ce ne-ar face bine nouă. Dumnezeu cere atât de puțin de la noi, cere să fim oameni cu semenii noștri, iar noi îi întoarcem spatele. Ne amintim când ne doare de El, ne amintim în suferință, în necaz, dar la necazul pe care-l pricinuim semenilor noștri nu ne gândim”, ne-a spus preotul.

Măcar de sărbători avem ocazia să ne gândim la Dumnezeu și să-i mulțumim că existăm și că sărbătorim



„Dacă nu ar fi sărbătorile, viața ar fi tare tristă. Măcar de sărbători avem ocazia să ne gândim la Dumnezeu și să-i mulțumim că existăm și că sărbătorim. Alții nu mai pot....

Printre zeci de cutii de cadouri, ne amintim și de Dumnezeu, indiferent cât de secularizată ar fi societatea.

Mesajul Crăciunului este însă minunat. Crăciunul ne spune cum Dumnezeu l-a trimis pe Fiul său că noi să fim asemenea lui. Fiul lui Dumnezeu s-a făcut om. Astfel Dumnezeu a vrut să ne înțeleagă pe deplin, pe noi, oamenii, creația Sa. Realizați cât de mult ne iubește Dumnezeu dacă și-a trimis propriul fiu la noi?! 

Dumnezeu nu vrea nimic pentru el, ca orice tată bun. Vrea ca noi să fim mai buni unii cu alții, pentru că în fața lui suntem egali, pentru că Pruncul Iisus se naște pentru toți, indiferent de starea materială, intelectuală, socială. De Crăciun trebuie să ne bucurăm toți în egală măsură, pentru că este darul lui Dumnezeu pentru noi. Dăm daruri, dar să nu uităm că darul cel mare l-am primit de la Dumnezeu prin Fiul Său. Deci, să ne bucurăm cu toții. Iisus se naște pentru fiecare dintre noi”, a spus Prof. Dr. Paul Iulius Negoiță pentru cititorii DC News.

VEZI ȘI: Prof. Dr. Paul Iulius Negoiță, despre Athosul din Buzău: Ce s-a întâmplat acolo e o minune! Mergeți și vedeți, indiferent de modul în care vă raportați la Biserică

Prof. Dr. Paul Iulius Negoiță a acordat un interviu pentru DC News în care ne-a spus cine este, pentru el, omul anului. 

Vezi continuarea aici: https://www.dcnews.ro/prof-dr-paul-iulius-negoita-despre-athosul-din-buzau-ce-s-a-intamplat-acolo-e-o-minune-mergeti-si-vedeti-indiferent-de-modul-in-care-va-raportati-la-biserica_899494.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel