Preotul paroh Răzvan Ionescu, prodecan la Paris, totul despre rolul Bisericii în educație
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Preotul paroh Răzvan Ionescu, prodecan la Paris, totul despre rolul Bisericii în educație
Preotul paroh Răzvan Ionescu, prodecan la Paris, totul despre rolul Bisericii în educație
Preotul paroh Răzvan Ionescu, prodecan al Centrului Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloaie de la Paris, este invitatul StiriDiaspora.ro în cadrul campaniei "Apel la Educație". 

Emisiunea va fi difuzată pe StiriDiaspora.ro, DCNews.ro și DCNewsTV.ro și pe paginile de socializare ale publicațiilor, joi, 17 noiembrie, începând cu ora 16:00, ora României. 

Părintele Răzvan Ionescu este preot paroh al parohiei ortodoxe române „Sfânta Parascheva – Sfânta Genoveva” (Biserica Saint Sulpice), Paris, consilier permanent în Mitropolia Ortodoxă Română pentru Europa Occidentală și Meridională (Departament „Teologie și Știință”) și prodecan al Centrului Ortodox de Studii și Cercetare Dumitru Stăniloae (Teologie, Spiritualitate, Cultură) din Paris. 

Licență și studii aprofundate în Inginerie Electrică, la Universitatea Politehnică din București. Masterat în Inginerie Medicală (București). Licență de Teologie Pastorală la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București. Doctor în Inginerie Biomedicală (teză în cotutelă între Université de Technologie de Compiègne, Franța și Universitatea Politehnică, București – 2002). Masterat în Teologie la Institutul de Teologie Ortodoxă „Saint Serge”, Paris. Doctor în Teologie Ortodoxă, cu o teză privind relația între Teologia Ortodoxă și Științe (Institutul de Teologie Ortodoxă „Saint Serge”, Paris).

Emisiunea face parte din campania "Apel la Educație", un proiect care își propune să stimuleze interesul românilor aflați în afara granițelor țării pentru studii de limba română, pentru păstrarea valorilor și tradițiilor naționale, scrie ȘtiriDiaspora.

Românii plecați în străinătate trebuie să se simtă acasă, indiferent unde au ales să locuiască. Tinerele generații de români au nevoie să cunoască elemente de limbă, civilizație și cultură românească indiferent că se află pe teritorul țării mamă sau în străinătate. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel