Preoții au o propunere șoc: Dați câinii la urși
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
lupte_caini_ursi_vier_pfoten_52397500
lupte_caini_ursi_vier_pfoten_52397500
După ce eutanasia câinilor a fost decisă, se caută întrebuințarea lor. Unul dintre amendamentele adoptate interzice folosirea lor "pentru obţinerea de piei, grăsimi, carne, făină proteică şi de alte produse". Însă, românii sunt inventivi, iar legea nu interzice ca maidanezii eutanasiați să nu fie dați la urși. Propunerea vine din partea unui preot, care spune că nici legea lui Dumnezeu nu interzice ca maidanezii să fie aruncați ca hrănă pentru câini. 
Sandi Mehedințu, fost paroh la Biserica Colțea, a declarat în cadrul emisiunii Ediție Specială, de la RTV, că "pe toate străzile sunt tot felul de câini...şi bolnavi şi bătrâni, care nu mai au mult de trăit. De ce să se cheltuie nişte bani cu eutanasierea lor, câtă vreme urşii coboară din munte să se hrănească în cartierele oamenilor?". El a adăugat: "Dar în junglă ce fac? Dar animalele aşa sunt, este bătălie între ele, care este mai tare rezistă". Fostul paroh a subliniat: "Știu că nu sunt bine văzut de persoanele care se declară iubitoare de animale. Țipau pentru câini...dar ai luat vreunul acasă? Păi cum lupţi pentru animale, dacă nu dovedeşti? Astăzi mi-a venit ideea asta, nu m-am consultat cu nimeni. În natură este o luptă continuă şi rezistă cel care are forţă. M-am bucurat că majoritatea au votat pro eutanasiere, ca să scăpăm de aceşti câini, dar e bine să mai vedem şi alte sacrificii, cum a fost a lui Ionuţ...au fost femei, bărbaţi, nu mai spun de japonezul acela, care ne-a făcut de râs în toată lumea. Îi lăsăm în pădure acolo".
"Le găsim și altă utilitate"
Mehedințu a fost completat de către Eugen Tănăsescu, preot și jurnalist, care a spus că "E uşor să eutanasiezi un câine şi să-l dai sub formă de preparat. Le găsim şi altă utilitate, să mai facă ceva din aceste animale nevinovate...ştiu că pe vremea lui Ceauşescu se făceau mănuşi din pielea lor...se găsesc şi alte metode". Tănăsescu a întrebat: "Credeţi că uciderea unui animal e un păcat aşa grav? Este consecinţa sălbăticirii noastre, au intervenit nişte trebuinţe pe care Dumnezeu le-a îngăduit şi trăim aşa, doar ca o consecinţă a dezechilibrului nostru interior. Pentru a recupera acest lucru, nu sunt soluţii dureroase...nu este în viziunea sfinţilor uciderea unui animal, dar pentru a ne proteja, uneori trebuie să le omorâm, de aceea apelăm la dezinsecţii, deratizări". Tănăsescu a subliniat că "există o soluţie: cei care îi iubesc aşa tare pot să-i ia acasă".
Mehedințu a făcut precizări. El nu vrea ca maidanezii să fie omorâți și dați ca hrană, ci duși direct în rezervații, unde să fie omorâți de urși. "Duşi în rezervaţie am spus, nu omorâţi", a specificat el.
"Dumnezeu nu împiedică eutansierea câinilor"
Tănăsescu a subliniat: "Părerea mea este că putem să facem lucruri utile, dacă descoperim ce să facem cu aceşti câini. Eutanasierea ar trebui să fie ultima soluţie". A subliniat că dacă ultima soluție este eutanasia, Dumnezeu nu are ceva împotrivă- "Dacă ajungem la ultima soluţie, o putem face liniştiţi din punct de vedere al conştiinţei creştine. Nu există o obstrucţie din partea lui Dumnezeu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel