Preot prins în timp ce întreținea relații intime cu un minor. Reacția BOR: Caterisit. Nu va mai fi preot
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: pixabay.com
Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: pixabay.com
Un preot a fost prins în flagrant, azi-noapte, în timp ce întreținea raporturi sexuale cu un minor de 16 ani. Copilul era ademenit cu bani. 

Un preot din Videle a fost reținut pentru 24 de ore și va ajunge în fața instanței cu propunere de arestare preventivă după ce a fost prins în flagrant în timp ce întreținea relații sexuale cu un minor, într-o casă din Sectorul 3 al Capitalei, relatează Antena 3.

Fiind implicat și într-un alt dosar, preotul era deja suspendat de la slujirea la biserica din Videle. Părintele ar fi avut, de o perioadă lungă de timp, astfel de activități infracționale, mai exact acte sexuale cu minori.

În cazul de față, este vorba de un minor de 16 ani dintr-un centru de plasament. Minorul era luat frecvent de preot și ademenit cu bani pentru a întreține raporturi sexuale.

Biserica Ortodoxă Română a reacționat 

”Subiectul este trist și scandalos, mai ales în Săptămâna Mare. Acest preot era deja suspendat. Nu mai avea voie pentru că făcea parte ca subiect într-un proces în derulare. Urma să fie oricum caterisit. Caterisirea se va întâmpla însă acum. Dosarul său a fost de astăzi deferit forului de judecată pentru abateri deosebit de grave. Se va hotărî îndepărtarea lui definitivă din preoție. Cert este că nu va mai fi preot”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, în direct la Antena 3. 

Ancheta continuă în acest caz. Minorul este consiliat psihologic și audiat în prezența procurorilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel