Premiul „Mihai Eminescu” conferit directorului BCU, Mireille Rădoi
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Luni, 17 decembrie 2018, în Sala Tronului a Palatului Regal din București a avut loc Gala Excelenței – România 100, sub patronajul Ministerului Culturii și Identității Naționale.

În această festivitate de premiere, doamnei Mireille Rădoi, Director General al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”, i s-a decernat Premiul pentru Literatură „Mihai Eminescu”, acordat pentru conservarea și promovarea patrimoniului cultural național.

Gala Excelenței – România 100 este un eveniment care evidențiază și premiază rezultatele deosebite din domeniul culturii, artei, politicii, credinței și spiritualității, dar și din alte domenii care au marcat prin ampla lor activitate, 100 de ani de Unire. Acest eveniment a reunit personalități de elită ale României precum membrii familiei regale a României, vârfuri ale culturii, politicii, diplomației și lideri din varii industrii. La gală au participat membrii ai Consiliului European, invitați de marcă din domeniul artei, culturii și cinematografiei din Europa, America și Asia.

Evenimentul a adus în fața invitaților momente artistice variate: prezentări de costume tradiționale românești și costume contemporane, momente artistice cu muzică clasică, iar invitații speciali ai serii a fost Direction Gospel Choir, invitați de onoare ai Papei Francisc în cadrul evenimentului de Crăciun de la Vatican.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel