Premii record la US Open 2023. Câștigătorii turneului vor încasa câte 3 milioane de dolari
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Premii record la US Open 2023. FOTO: Freepik
Premii record la US Open 2023. FOTO: Freepik
O creștere cu 8% a premiilor la ultimul turneu de Grand Slam al anului, US Open.

Premiile în bani de la US Open vor crește considerabil în acest an, ajungând la un total de 65 de milioane de dolari, un nou record istoric pentru acest turneu, ultimul Grand Slam al anului. 

Potrivit organizatorilor, această creștere are o semnificația aparte, în contextul în care US Open sărbătorește 50 de ani de premii egale.

Totalul din acest an marchează o creștere de 8% față de totalul de 60 de milioane de dolari din 2022 și include 3 milioane de dolari acordate campionilor de simplu masculin și feminin.

Această sumă reprezintă o creștere de 15% față de cele 2,6 milioane de dolari pe care le-au luat acasă campionii de la simplu masculin și feminin Carlos Alcaraz și Iga Swiatek în urmă cu un an. 

Creșterea din acest an a compensației jucătorilor capătă o semnificație mai mare în contextul în care US Open sărbătorește 50 de ani de premii egale; în 1973, turneul a fost primul dintre cele patru turnee de Grand Slam care a oferit aceeași bursă pentru bărbați și femei, fiecare dintre ei concurând pentru premii totale de 100.000 de dolari, cu o plată de 25.000 de dolari atât pentru campionii de simplu masculin, cât și pentru cei de simplu feminin, notează USOpen.

Potrivit US Open, repartizarea completă a compensațiilor jucătorilor la US Open 2023, aflați pe tabloul principal de simplu,  este următoarea:

Campion/campioană: 3.000.000 de dolari

Finalist/finalistă: 1.500.000 dolari

Semifinaliști: 775.000 de dolari

Sferturi de finală: 455.000 de dolari

Sferturi de finală: 284.000 de dolari

Turul al treilea: 191.000 de dolari

Turul al doilea: 123.000 de dolari

Primul tur: 81.500 de dolari.

De asemenea, mai spun organizatorii, vor exista și o serie de vouchere, de care se vor putea bucura toți participanții, indiferent de probă sau de tabloul.

Meciurile de pe tablourile principale se vor desfășura în perioada 28 august - 10 septembrie, iar calificările vor începe din 22 august.

România pe tabloul principal de la US Open

Pe lista pentru tabloul principal de la US Open sunt, deocamdată, 5 jucătoare din România, inclusiv Simona Halep, care este suspendată provizoriu și care își așteaptă verdictul în cazul de dopaj cu substanța Roxadustat, substanță găsită în organismul sportivei, la un test făcut după  US Open 2022.

Celelalte jucătoare sunt: rina Begu (31 WTA), Sorana Cîrstea (32 WTA), Ana Bogdan (49 WTA) și Patricia Țig (65 WTA, cu  clasament protejat).

Citește și: Simona Halep, în coborâre, dar nu se lasă doborâtă. Rămasă fără puncte, se antrenează intens pentru US Open

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel