Premierul ucrainean cere mai multe generatoare electrice pentru perioada de iarnă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Premierul Ucrainei, Denis Şmîhal. Sursa foto Agerpres
Premierul Ucrainei, Denis Şmîhal. Sursa foto Agerpres
Companiile mici şi mijlocii ucrainene au importat aproximativ 500.000 de generatoare electrice, însă Ucraina are nevoie de alte mii de astfel de echipamente mai mari şi mai puternice pentru a trece peste perioada de iarnă, a declarat vineri premierul Denis Şmîhal.

Începând din octombrie, Ucraina s-a confruntat cu tot mai multe pene de curent din cauza atacurile forţelor ruse asupra infrastructurii sale energetice, fiind afectate milioane de civili ucraineni, potrivit Agerpres.

Întreprinderile mici şi mijlocii ucrainene au importat deja 500.000 de generatoare de curent de capacitate mică. Dar pe parcursul iernii vom avea nevoie de circa 17.000 unităţi de generare a curentului electric mari şi industriale, a spus Denis Şmîhal într-o şedinţă de guvern.

Sperăm să acoperim o parte a acestor nevoi cu ajutorul partenerilor noştri, a menţionat el.

Operatorul ucrainean Ukrenergo a anunţat după cele mai recente lovituri aeriene ruse că timpul de reparare va fi mai lung decât după atacurile precedente şi că va dura mai mult până la reluarea alimentării cu energie electrică.

Rusia a declanşat în 24 februarie o agresiune militară neprovocată şi nejustificată contra Ucrainei. Moscova susţine că este vorba despre o operaţiune militară specială de denazificare a ţării vecine şi de protejare a comunităţii rusofone din estul Ucrainei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel