Premierul și ministrul de Externe al Japoniei, INTERZIȘI în Rusia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Premierul și ministrul de Externe al Japoniei, INTERZIȘI în Rusia / Foto: Facebook 岸田文雄
Premierul și ministrul de Externe al Japoniei, INTERZIȘI în Rusia / Foto: Facebook 岸田文雄
Prim-ministrul și ministrul de externe al Japoniei nu mai au voie să intre în Rusia.

Ca răspuns, Rusia a adăugat 63 de cetățeni japonezi pe lista sa cu persoane sancționate, inclusiv pe premierul Fumio Kishida, ministrul de Externe, Hayashi Yoshimasa și ministrul Apărării al Japoniei, Kishi Nobua, scrie Interfax.

Sancțiuni, care implică o interdicție pe termen nedeterminat de intrare pe teritoriul Federației Ruse, au fost impuse și unui număr de parlamentari japonezi, șefi ai presei japoneze, jurnaliști și reprezentanți ai comunității științifice. Lista completă a persoanelor incluse în lista de sancțiuni este publicată pe site-ul Ministerului de Externe al Rusiei.

Mesajul Ministerului rus de Externe notează că „administrația lui Fumio Kishida a lansat o campanie anti-rusă fără precedent, permite o retorică inacceptabilă împotriva Federației Ruse, inclusiv calomnie și amenințări directe”.

„Își fac ecou personalități publice, experți și reprezentanți ai mass-media ai Japoniei, care sunt complet implicați în atitudinile Occidentului față de țara noastră. În conformitate cu acest curs, Tokyo face măsuri practice care vizează desfacerea legăturilor de bună vecinătate, dăunând rușilor. economie şi prestigiul internaţional al ţării noastre”, au spus aceştia.

Japonia a impus sancțiuni împotriva a 398 de persoane și 28 de organizații din Rusia. Familiile lui Putin și a lui Lavrov, vizate


Răspunsul Rusiei vine după ce în aprilie, Japonia a impus sancțiuni asupra a 398 de cetățeni ruși și a 28 de organizații din Federația Rusă în legătură cu războiul din Ucraina.

Potrivit unei declarații publicate pe site-ul Ministerului de Externe japonez, ”pentru a menține pacea și securitatea internațională și pentru a aduce contribuția Japoniei la eforturile internaționale de asigurare a păcii internaționale”, măsuri precum înghețarea activelor sunt introduse împotriva a 398 de persoane din Rusia și împotriva a 28 de organizații.

Printre cei supuși sancțiunilor japoneze se numără 385 de deputați ai Dumei de Stat ai Federației Ruse, precum și Katerina Tikhonova și Maria Vorontsova, fiicele lui Vladimir Putin. În plus, Maria Lavrova și Ekaterina Vinokurova apar în lista celor sancționați ca ”soția și fiica ministrului rus de externe Serghei Lavrov”. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel