Premierul României, către Nehammer: Am înțeles că-ți place boxul, domnule cancelar. Să te văd atunci cum reacționezi
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Marcel Ciolacu, premierul României, i-a transmis un mesaj lui Karl Nehammer, cancelarul Austriei.

Marcel Ciolacu, premierul României, a fost invitat la Digi 24, unde a vorbit despre refuzul cancelarului Austriei, Karl Nehammer, de a accepta țara noastră în Spațiul Schengen. Primul-ministru a precizat că a discutat cu președintele Iohannis despre politica externă a României.

„Ați văzut vreodată un film numai cu polițiști buni sau polițiști răi? Întotdeauna există și un polițist bun, și un polițist rău, e și alb, e și negru. (...) Am un dialog cu președintele României, mai ales unde prerogativele constituționale în ceea ce privește politica externă și politica de apărare - președintele României este comandantul suprem al armatei - este obligatoriu, indiferent dacă ne iubim sau nu, să avem acest dialog instituțional”, a spus Ciolacu la Interviurile Digi24.ro.

CITEȘTE ȘI       -       Nehammer, taxat de elitele din Austria pentru respingerea României din Schengen / „Fără români, economia noastră s-ar prăbuși“

„Să te văd atunci, domnul cancelar, cum reacționezi”

Premierul Ciolacu a lansat, din nou, o amenințare pentru Karl Nehammer.

„Ce face cancelarul (austriac Karl) Nehammer este total incorect. Incorect principiilor care au stat la constituirea Parlamentului European, a Comisiei Europene, a Consiliului European. De 10 ani așteptăm să intrăm în Schengen. Este prima oară când public (...) președintele Consiliului European a spus că România este îndreptățită să fie în Schengen, președinta Parlamentului European a spus că România va ataca la CJUE dacă Austria va folosi abuziv dreptul de veto și Comisia (Europeană) a ieșit la fel.  

Una e să folosești dreptul de veto dând niște explicații, dar nu am dreptul să-l folosesc abuziv, fiindcă așa vreau eu. România nu atacă Austria la CJUE. Eu cer ca Consiliul European, Comisia Europeană și Parlamentul European să fie parte în atacul României la CJUE. Toate aceste instituții europene au susținut și și-au dat acordul ca România să adere la spațiul Schengen. Să te văd atunci pe tine, domnul cancelar - am înțeles că-i place boxul - să te văd atunci cum reacționezi, când toate instituțiile europene vin parte cu România în acest atac la CJUE”, a mai precizat premierul Marcel Ciolacu.

CITEȘTE ȘI       -        Rareș Bogdan vs. Nehammer / „Asta vom face dacă omul nu înțelege prin bun simț că România trebuie primită în Schengen“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel