Premierul Ponta: Ne-a trecut glonţul pe lângă ureche
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
ponta_realitatea1
ponta_realitatea1

Premierul Victor Ponta a vorbit, luni seară, la Realitatea TV, despre scandalul cărnii de cal în care a fost implicată și România, susținând că autoritățile de la București au reacționat prompt, nu numai în declarații, ci și în verificări. "Ne-a trecut glonţul pe lângă ureche", a comentat stilistic premierul Ponta. 

"A fost foarte grav. Ne-a trecut glonţul pe lângă ureche. Nu aş vrea să cădem în complexul nostru de inferioritate. Pierd foarte mulţi oameni de la un asemenea scandal, nu numai România. Totul a venit pe un context anti-european din Marea Britanie. Acolo s-a spus: iată, ce carne vine din Europa. E o temă extrem de politică aceasta a euroscepticismului în Marea Britanie. Firma franceză care a fost prinsă în prima zi a luat şi a aruncat mortul în România. În România, în ultimii ani, dacă te acuză de la Bruxelles, bagi capul în pământ şi zici că aşa e. Era obişnuinţa că totul se descarcă pe amărâţii din est. O să evaluăm ce înseamnă pierderi reale. Din fericire, am ieşit bine: "nu mai daţi vina pe noi". Aici am reacţionat foarte repede. Am verificat, s-a constatat că s-au respectat standardele. A fost un pericol uriaş pentru România", a declarat premierul Victor Ponta, referitor la scandalul cărnii de cal.

Identificarea cărnii de cal în materia primă pentru lasagna din Marea Britanie a declanșat un adevărat scandal în Uniunea Europeană, în care au fost implicate și două firme românești.

Săptămâna trecută, Guvernul de la Paris a anunţat că firma franceză Spanghero se află la originea etichetării greşite a cărnii de cal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel