Premierul Ponta – cenzurat de televiziunile de știri
Data publicării:
Autor: bchirieac, Bogdan Chirieac
WhatsApp

Premierul Ponta m-a făcut ieri mândru că sunt român. În fața unei provocări venite de la Budapesta, dl. Ponta a fost ferm în fața camerelor de luat vederi, prezente la ședința de Guvern. “ Vă cer, domnule ministru de Externe, un răspuns foarte clar că nu acceptăm niciun fel de lecții, ca să nu folosesc un termen nediplomatic – obrăznicii - de la nimeni, despre aplicarea legilor privind funcționarea autorităților locale.(…) Nu trebuie să cădem în capcana unor provocări, dar nici nu vreau să cred că ne dă cineva lecții peste frontieră”, a spus dl. Ponta.

Aici, profesionalismul tuturor televiziunilor de știri s-a oprit. Fiindcă sunt convins că dl. Ponta a mai spus : “cu excepția d-lui Barroso”. De acolo acceptăm orice: și lista cu cele 11 porunci, și MCV-ul foarte bun, și chiar, dacă ne spune dumnealui, arborarea steagului piraților.

În privința detensionării relației București-Budapesta, premierul Ponta are la îndemână o soluție simplă. El trebuie să apeleze la partenerul său de coabitare, dl. Băsescu. Astă-vară, la referendum, premierul Orban i-a salvat d-lui Băsescu scaunul de la Cotroceni, cerându-le maghiarilor din România să nu voteze la referendum. La prietenia strânsă Traian Băsescu - Viktor Orban se poate, eventual, adăuga și al treilea, europarlamentarul Laszlo Tokes. În acest fel, orice tensiune s-ar dizolva în câteva pahare de palincă sorbite în Covasna. Și e normal să fie așa, fiindcă, până la urmă, așa-numitele tensiuni româno-ungare, care au necesitat ferme puneri la punct, nu sunt altceva decât o furtună într-un pahar cu apă...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel