Data publicării:

Premierul polonez acuză Rusia că își continuă „politica colonială cu comportamentul său agresiv”

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki. Sursa: Agerpres
Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki. Sursa: Agerpres
Marți, Premierul polonez Mateusz Morawiecki a acuzat Rusia că își continuă „politica colonială cu comportamentul său agresiv”, spunând că cei care încalcă dreptul internațional ar trebui excluși din comunitatea globală.

„Este un imperiu colonial... Nu poate exista consimțământ pentru încălcarea dreptului internațional”, a declarat Morawiecki la o conferință de presă la Bruxelles, capitala Belgiei.

„Cei care încalcă dreptul internațional ar trebui excluși din comunitatea internațională”, a adăugat el.

Varșovia a adoptat de mult o poziție dură împotriva președintelui rus Vladimir Putin și din punct de vedere istoric relațiile dintre cele două țări au fost dificile. Polonia dorește mai multe sancțiuni ale UE împotriva companiilor rusești și persoanelor din Rusia și este un furnizor principal de arme pentru Ucraina.

În urma anunțului recent al Rusiei că nu va reînnoi acordul pentru transportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră, stârnind temeri că cerealele din Ucraina vor fi din nou expediate în cantități mari în Polonia, Morawiecki a spus că guvernul va „apăra ferm interesele fermierilor polonezi”.

Guvernul polonez va extinde restricțiile privind afluxul de cereale ucrainene în Polonia după ce reglementările care limitează acest aflux vor expira la mijlocul lunii septembrie, a spus premierul.

„Ne temem că, dacă acestea (reglementările) sunt complet ridicate, piața poloneză ar putea fi din nou inundată de cereale, așa că vom lua măsurile adecvate atunci”, a spus Morawiecki marți.

Cu toate acestea, el nu a spus care ar fi astfel de acțiuni, dar a spus că negocierile cu Comisia Europeană pe această temă sunt în desfășurare, potrivit aa.com.tr

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel