Premierul Nicolae Ciucă: Vineri îmi voi depune mandatul
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Premierul Nicolae Ciucă: Vineri îmi voi depune mandatul / Foto: Facebook Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă: Vineri îmi voi depune mandatul / Foto: Facebook Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a declarat că vineri îşi va depune mandatul.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la Vila Florica din Argeş, întrebat de jurnalişti despre rotativa guvernamentală, că vineri îşi va depune mandatul, transmite Agerpres.

"Vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul", a precizat Ciucă.

Legat de rămânerea în Executiv, Nicolae Ciucă a spus: "Se consumă ziua de vineri şi voi lua o decizie".

Negocierile pentru ministere



Prim-ministrul a vorbit şi despre negocierile care se poartă pentru ministere.

"Există în momentul de faţă discuţii, negocieri, astfel încât fie există varianta protocolului, fie negocieri şi reasumare de ministere la nivelul fiecărui partid. Ştiţi foarte bine cum se fac astfel de negocieri, modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură, după care se negociază pe fiecare minister în parte. Este normal să existe o ierarhizare în funcţie de ponderea fiecărui partid în Parlament şi în coaliţie", a precizat Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a fost prezent miercuri, la Vila Florica de la Ştefăneşti, judeţul Argeş, la evenimentul de marcare a 148 de ani de existenţă a formaţiunii liberale.

Bogdan Chirieac, răbufnire după ce Marcel Ciolacu a oprit negocierile pentru noul Guvern: Să iasă să ne explice... un mediocru de la PSD

Marcel Ciolacu nu dorește să finalizeze negocierile pentru formarea noului Guvern până nu primește oficial mandatul pentru formarea Executivului de la președintele Klaus Iohannis. Scenariul actual prevedea ca premierul Nicolae Ciucă să își depună mandatul, vineri, 26 mai. Surse din PNL susțin că până la sfârșitul săptămânii toate negocierile din Coaliție ar trebui încheiate. Termenul a fost invocat și de președintele Klaus Iohannis într-o declarație făcută săptămâna trecută. „Așteptarea mea este ca această negociere să se finalizeze până săptămâna viitoare”, a spus președintele. 

În mijlocul "furtunii", pe fondul negocierilor tensionate pentru ministere, al jaloanelor PNRR neîndeplinite, al grevei generale a profesorilor şi scandalul pensiilor, analistul politic Bogdan Chirieac a venit cu mai multe comentarii la adresa lui Marcel Ciolacu, în direct la România TV:

"Eu nu-l înţeleg. Un lider de talia lui Marcel Ciolacu trebuie să iasă public şi să spună ce are de gând să facă. Suntem în situaţia în care lideri de această anvergură şi-n asemenea funcţii trebuie să vorbească cu publicul, cu alegătorii. Este vorba despre actualul prim ministru. Nici domnia sa nu a ieşit să explice de ce, de un an jumătate, nu s-a terminat cu legea salarizării, legea pensiilor şi legea pensiilor speciale, toate în curtea lui Marius Budăi, un mediocru de la PSD". Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel