Premierul Nicolae Ciucă, discurs de candidat la prezidenţiale la Memorialul Sighet
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ciucă: În 2023 vom apărea mai puţin la televizor
Ciucă: În 2023 vom apărea mai puţin la televizor
Premierul Nicolae Ciucă a ales şcoala politică a PNL de la Sighetu Marmaţiei pentru a-şi consolida mesajul liberal şi a se prezenta ca lider al partidului pentru confruntările electorale din 2024. 

În deschiderea mesajului său, Nicolae Ciucă a făcut apel la memoria istorică a liberalilor, reamintind că în închisoarea de la Sighet a fost decimată, de către comuniști, elita politică românească din perioada interbelică și subliniind lecția de demnitate pe care cei închiși la Sighet au oferit-o românilor. Ciucă a reafirmat că Partidul Național Liberal e moștenitorul unei tradiții naționale și democratice pe baza căreia s-a întemeiat România modernă, arătând în același timp că partidul trebuie să se modernizeze pentru a face față provocărilor prezentului.

Liderul PNL a enumerat 3 mari provocări politice ale actualității: gestiunea crizelor curente (economică și de securitate regională), înnoirea perspectivei liberale asupra viitorului și schimbarea internă din partid. Nicolae Ciucă a accentuat că realizarea unei mari coaliții transideologice a fost un răspuns liberal de responsabilitate la riscurile acestei perioade, adăugând că opțiunea PNL a fost și rămâne să dea prioritate interesului  național și să respingă conflictul fără sens. „Atitudinea noastră este una de responsabilitate și corectitudine. Încercând să punem pe primul plan interesul țării, ne abținem să provocăm momente conflictuale, să răspundem provocărilor sau să generăm rupturi”, a afirmat premierul Ciucă.

În ceea ce privește proiectul liberal pentru viitor, președintele PNL a spus că acesta trebuie să fie un „accelerator al dezvoltării României”, definind educația, infrastructura, susținerea antreprenoriatului și cercetarea drept piloni de modernizare pentru țară. În antiteză cu modernizarea promovată de PNL, Ciucă a vorbit despre abordarea „vetustă” a stângii, întemeiată în continuare pe oferirea de ajutoare sociale.

Președintele PNL a arătat de asemenea în discursul său că PSD rămâne principalul competitor strategic al liberalilor, spunând însă că liberalii trebuie să demonstreze „propria performanță” și că rivalitatea cu PSD trebuie să se exprime prin acțiunea concretă și pozitivă la guvernare. Ciucă a afirmat că liberalii vor merge singuri la viitoarele alegeri, cu obiectivul de a le câștiga: „Vreau să fie clar – la viitoarele alegeri vom sta pe picioarele noastre. Nu ne vom baza pe alții. Noi trebuie să demonstrăm că suntem cei mai buni”, a spus liderul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel