Premierul Marcel Ciolacu, reacție după ce omologul său danez a fost atacat: Suntem alături de tine, dragă Mette
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj de solidaritate după ce premierul danez Mette Frederiksen a fost atacat într-o piață din Danemarca.

Premierul Marcel Ciolacu a reacțioant la atacul asupra omologului său danez produs vineri într-o piaţă din Danemarca. Șeful executivului afirmă că „violenţa nu-şi are locul în societăţile noastre”, potrivit Agerpres.

Sunt şocat de vestea atacului asupra prim-ministrului danez Mette Frederiksen. Violenţa nu îşi are locul în societăţile noastre. Suntem solidari cu tine, dragă Mette, şi cu poporul danez”, a scris Ciolacu, sâmbătă, pe platforma X, fostul Twitter.

Ce s-a întâmplat la Copenhaga

Prim-ministrul Danemarcei, Mette Frederiksen, a fost victima unui atac pe străzile din Copenhaga, transmite BBC. Incidentul a avut loc într-o piață centrală a orașului, când un bărbat s-a apropiat de ea și a lovit-o. Agresorul a fost reținut.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a descris incidentul ca fiind un „act josnic, care contravine tuturor valorilor în care credem și pentru care luptăm în Europa”.

„Prim-ministrul Mette Frederiksen a fost agresat vineri seara la Kultorvet în Copenhaga de un bărbat care a fost ulterior arestat. Prim-ministrul este șocat de incident”, a transmis prim-ministrului, fără a oferi mai multe detalii.

Poliția nu a dat detalii după arest

Poliția a confirmat arestarea unui bărbat și investigarea incidentului, dar a refuzat să ofere detalii suplimentare. Deocamdată nu se cunoaște motivul atacului. Două martore, Marie Adrian și Anna Ravn, au relatat pentru ziarul local BT că „un bărbat a venit din direcția opusă și a împins-o pe politiciană puternic pe umăr, făcând-o să se dezechilibreze”.  Ele au menționat că, deși a fost un “brânci puternic”, prim-ministrul nu a căzut la pământ.

Atacul a avut loc cu două zile înainte de alegerile UE în care Danemarca urmează să voteze.

Frederiksen, care este liderul social-democraților danezi, participase anterior la un eveniment electoral european alături de candidatul principal al partidului său, Christel Schaldemose. Social-democrații sunt cel mai mare partid din guvernul de coaliție al Danemarcei. Ei încă se află în fruntea sondajelor, dar sprijinul lor a scăzut considerabil în ultimele luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel