Data publicării:

Premierul libanez cere "presiuni asupra Israelului" din partea comunității internaționale: Israel să se angajeze "într-o încetare a focului"

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Prim-ministrul libanez Najib Mikati a solicitat duminică comunității internaționale "să facă presiuni asupra Israelului" pentru a "se angaja într-o încetare a focului", după o noapte de atacuri aeriene intense lansate de Israel asupra suburbiei sudice a capitalei Beirut și a zonelor adiacente, un bastion al grupării Hezbollah.    

Premierul Mikati a salutat într-un comunicat declaraţiile preşedintelui francez Emmanuel Macron care "a susţinut încă o dată Libanul", menţionând organizarea în curând a unui summit internaţional. Mikati şi-a reiterat "sprijinul pentru apelul Franţei şi Statelor Unite" pentru un armistiţiu.

Bombardamentele israeliene lansate sâmbătă asupra Libanului au provocat moartea a 23 de persoane, a anunţat duminică Ministerul libanez al Sănătăţii.

"Ministerul nu vrea şi nu îşi poate permite să-şi asume responsabilitatea pentru pericolul care îi ameninţă" pe elevi şi pe profesori

Loviturile israeliene de sâmbăta asupra oraşelor şi satelor din sudul Libanului, asupra periferiei sudice a Beirutului şi asupra altor regiuni "au ucis 23 de persoane şi au rănit alte 93", potrivit unui comunicat al ministerului.

Ministrul libanez al educaţiei, Abbas al-Halabi, a anunţat duminică amânarea începerii anului şcolar. Astfel, toţi cei 1,25 milioane de copii, de la grădiniţă până la liceu, se vor întoarce la şcoală pe 4 noiembrie, din cauza războiului dintre Israel şi gruparea Hezbollah.

"Ministerul nu vrea şi nu îşi poate permite să-şi asume responsabilitatea pentru pericolul care îi ameninţă" pe elevi şi pe profesori, "de aceea începerea anului şcolar va avea loc pe 4 noiembrie", şi nu în octombrie cum era prevăzut, a spus Halabi într-o conferinţă de presă, conform Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel