Premierul Italiei face PRESIUNI asupra Brexitului
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Prim-ministrul Italiei, Giuseppe Conte, face presiuni asupra guvernului britanic de a ajunge la un acord privind Brexitul. Acesta se simte amenințat.

Primul ministru al Italiei, Giuseppe Conte, a cerut guvernului britanic să ajungă degrabă la un acord privind Brexit-ul, dar a recunoscut că în prezent este „dificil să te simți optimist” pe fondul unor neînțelegeri legale cu privire la acordul de retragere. Acesta a solicitat Regatului Unit să facă ceea ce trebuie în legătură cu acordul Brexit deoarece executivul de la Roma se află sub presiunea exportatorilor italieni pentru a asigura un rezultat favorabil la acordul de retragere.

„Evident, mișcarea legislativă din Regatul Unit creează tensiune”, a spus Conte, referindu-se la depunerea de către Boris Johnson a unui proiect de lege care încalcă elementele cheie ale acordului încheiat cu Bruxelles anul trecut. "Dar dincolo de acest pas, cred că va exista un acord în cele din urmă ... și am încredere că guvernul britanic va fi dispus să ajungă la unul care să asigure avantaje reciproce", a mai precizat acesta.

Conte, pus în șah de exportatorii italieni

Conte se află sub presiunea exportatorilor italieni pentru a asigura un rezultat favorabil Brexit, pe fondul temerilor că acțiunea lui Johnson ar putea pune în pericol relațiile comerciale cu una dintre cele mai mari piețe din Italia.

Dintr-un politician ridiculizat odinioară, fiind considerat o „marionetă” între partenerii de coaliție în luptă, Conte este acum extrem de popular în Italia pentru modul în care a gestionat pandemia de coronavirus. Deși Italia are cea mai mare cifră de morți după Marea Britanie, din Europa, politicile lui Conte au evitat un al doilea val de infectări pentru moment, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel