Data publicării:

Premierul italian demisionar Matteo Renzi prezice eșecul succesorului său

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Italia
Italia
Premierul italian demisionar Matteo Renzi a declarat luni că se așteaptă ca succesorul său, Paolo Gentiloni, să eșueze în una dintre principalele sale sarcini: asigurarea unui acord politic cu privire la funcționarea corespunzătoare a sistemului electoral, relatează DPA, citată de Agerpres .

Regulile de votare sunt în prezent diferite pentru fiecare dintre cele două camere din parlament, ceea ce face să crească riscurile unor rezultate contradictorii. Președintele Sergio Mattarella a făcut din adoptarea unui sistem unitar o prioritate pentru noul guvern.

În primul său interviu după prezentarea demisiei săptămâna trecută, Renzi a prezis luni de discuții zadarnice cu privire la această chestiune, deoarece parlamentarii vor fi mai interesați să-și păstreze avantajele decât să adopte o reformă care ar deschide calea pentru noi alegeri.

'Știu că este scandalos, dar nu mă aștept la nimic altceva', a declarat el pentru ziarul Quotidiano Nazionale.

Cu toate acestea, Renzi a declarat că se așteaptă la organizarea de alegeri legislative în luna iunie, indiferent care vor fi regulile de votare în vigoare după decizia din ianuarie a Curții Constituționale privind modificarea procedurilor de vot pentru Camera Deputaților.

Cu toate acestea Renzi a sugerat că Gentiloni va fi un bun premier.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel