Alegeri ANTICIPATE. Florin Cîțu: Toate partidele se pregătesc pentru această variantă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Captură video - PNL
Captură video - PNL
Florin Cîțu a vorbit despre posibilitatea de a se ajunge la alegeri anticipate. 

Florin Cîțu a vorbit despre varianta alegerilor anticipate, în cazul în care Guvernul Ciucă nu va trece de votul Parlamentului. 

”Este o variantă. Știți foarte bine că cel care decide acest aspect este președintele României, dar este o variantă pe masă, pe care, din ce am văzut eu, toate partidele o iau în calcul și se pregătesc pentru această variantă”, a spus premierul demis Florin Cîțu, la ieșirea din centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor. 

Cîțu spune că putem avea și anticipate

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a reiterat luni că aşteaptă ca PSD şi USR să arate responsabilitate şi să voteze Guvernul minoritar, arătând că în cazul în care cele două formaţiuni nu vor susţine acest Executiv, singura opţiune sunt alegerile anticipate.

"PNL a arătat responsabilitate, flexibilitate, dorinţa de a rezolva această criză politică. A venit şi a schimbat mandatul, dintr-un preşedinte al PNL pentru premier a venit cu un alt candidat. Este ceea ce spuneau cei de la PSD şi USR. PSD a spus foarte clar că nu vrea la guvernare, deci nu avem ce discuţie să avem cu ei. USR a plecat de la guvernare şi împreună cu cei de la PSD şi de la AUR au dat jos un Guvern fără să aibă o soluţie. Soluţia responsabilă astăzi este să votăm acest Guvern minoritar, asta ar arăta şi din partea celor de la USR şi de la PSD responsabilitate şi că îi interesează românii şi nu doar voturile, schemele electorale sau planurile lor electorale şi mergem mai departe şi ne ocupăm de rezolvarea crizei din România. Dacă nu, aşa cum am spus de fiecare dată, toate opţiunile sunt pe masă, inclusiv alegeri anticipate", a spus Cîţu la sediul central al PNL.

Liderii judeţeni ai PSD, ordin să se pregătească de anticipate

”Președintele (PSD-n.r.) Marcel Ciolacu ne-a dat ordin ca Partidul Social Democrat să se pregătească pentru alegerile anticipate. Ne-a spus că actuala criză politică va avea ca finalitate alegerile anticipate”, spune pentru Mediafax unul din liderii organizațiilor județene PSD.

Potrivit acestuia, la PSD a fost organizată echipa de campanie națională, care împreună cu consultanții partidului lucrează la strategia PSD în vederea anticipatelor.

”Peste 2,1 milioane de pliante au fost distribuite deja către toate județele. De altfel, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a avut în această săptămână discuții cu secretarii executivi din filiale pentru a le transmite planul de organizare pentru perioada următoare”, potrivit altor surse din conducerea social-democraților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel