Data publicării:

Premierul de la Moscova recunoaște că Rusia s-a confruntat cu „provocare” ce a amenințat stabilitatea internă

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Mihail Mișustin, premierul Federației Ruse, a recunoscut că țara s-a confruntat cu „provocare” ce a amenințat stabilitatea internă.

Prim-ministrul rus Mihail Mișustin a recunoscut luni că țara se confruntă cu o „provocare” la adresa stabilității sale interne, în primul său discurs adresat cabinetului de miniștri, în urma scurtei revolte armate a șefului lui Wagner, Evgheni Prigojin, și a mercenarilor săi , conform CNN.

„În aceste zile, țara s-a confruntat cu o provocare evidentă, s-a încercat destabilizarea situației interne din Rusia”, a spus Mișhustin miniștrilor într-o întâlnire video cu membrii cabinetului.

Mișustin a adăugat că membrii guvernului erau „la locurile lor de muncă” și i-a felicitat pe aceștia pentru răspunsul lor la amenințare.

„Sub conducerea președintelui, aceștia au acționat clar, într-o manieră coordonată și au menținut stabilitatea situației la toate nivelurile pentru a preveni agravarea problemei și pentru a proteja cetățenii de toate posibilele amenințări care ar putea apărea”, a spus el.

„Trebuie să acționăm împreună, ca o singură echipă, și să menținem unitatea tuturor forțelor, unindu-ne în jurul președintelui. Luați decizii comune bine gândite pentru implementarea efectivă a sarcinilor stabilite de șeful statului”, a adăugat el.

Mișustin a descris evenimentele actuale spunând că Rusia traversează o perioadă crucială din istoria sa, se confrută cu provocări semnificative din partea țărilor occidentale, care vizează subminarea capacității Rusiei de a-și urma „propria cale”.

„Astăzi, Rusia trece printr-o perioadă importantă din istoria sa. După cum a remarcat președintele, practic întreaga mașină militară, economică și informațională a Occidentului este îndreptată împotriva noastră. De fapt, există o luptă pentru dreptul de ne alege propriul drum, bazat pe interese naționale în beneficiul poporului”, a spus șeful guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel