Premierul Ciucă: Voi fi suporter al protejării și promovării drepturilor femeilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul Ciucă, la întâlnirea cu doamnele liberale Voi fi suporter al protejării și promovării drepturilor femeilor
Premierul Ciucă, la întâlnirea cu doamnele liberale Voi fi suporter al protejării și promovării drepturilor femeilor
Premierul Nicolae Ciucă a avut, azi, o întrevedere cu doamnele și domnișoarele din Organizația Femeilor Liberale, reunite într-o ședință a Biroului Politic Național, la Palatul Parlamentului.

"PNL a susținut și va susține în continuare cât mai multe doamne în funcții de primari, de președinți de Consiliu Județean, parlamentari, consilieri locali și județeni, în alte funcții de conducere", a scris, pe pagina sa de Facebook, Nicolae Ciucă.

Primul ministru al României mai spune că va continua să protejeze și promoveze drepturile femeilor. "În calitate de președinte, unul dintre obiectivele mele este să promovez cât mai multe doamne și domnișoare în funcții de răspundere în partid. Sunt un ferm susținător al egalității de gen și voi continua să fiu un suporter al protejării și promovării drepturilor femeilor", a adăugat Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a ținut să precizeze că România a făcut numeroase progrese în această privință.  "Discriminarea trebuie să dispară din vocabularul unei societăți moderne, deoarece egalitatea dintre femei și bărbați este o condiție de bază într-o țară cu adevărat europeană. România a făcut numeroase progrese în această privință, dar este nevoie în continuare să eliminăm prejudecățile privind rolurile pe care femeile și bărbații le au în societate", a conchis Nicolae Ciucă. 

Declarația vine în condițiile în care guvernul condus de Nicolae Ciucă nu are nicio femeie liberală ca ministru. Singura femeie care ocupă o astfel de funcție este Gabriela Firea, de la PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel