Data actualizării:
Data publicării:

VIDEO. Premierul Ciucă l-a numit preşedinte al ANPC pe Horia-Miron Constantinescu

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Gov.ro
Foto: Gov.ro

Horia-Miron Constantinescu a fost numit preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) printr-o decizie a premierului Nicolae-Ionel Ciucă publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

Alegeri prezidentiale 2024

Acesta îl înlocuieşte pe Mihai Culeafă, care a fost numit în funcţie în luna noiembrie a anului trecut. Culeafă l-a înlocuit atunci pe Claudiu Daniel Dolot, care a preluat această funcţie la finele lunii februarie 2021.

Horia-Miron Constantinescu a mai deţinut funcţia de preşedinte al ANPC din august 2019 până în noiembrie acelaşi an, când a fost eliberat din funcţie. 

Horia Constantinescu a acordat, în 2019, un interviu pentru DCNews:

Youtube video image

Florina-Aurelia Stănculescu, numită preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie

Florina-Aurelia Stănculescu a fost numită în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie printr-o decizie a premierului Nicolae-Ionel Ciucă publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

Tot vineri a fost publicată în Monitorul Oficial decizia de numire a lui Florian-Daniel Geantă în funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului. De asemenea, Pavel-Casian Niţulescu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Energiei.

Citește și: ANPC a depistat abateri grave în magazine: 199 de amenzi contravenţionale, în valoare de aproximativ 1,1 milioane de lei

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a aplicat operatorilor economici, în prima săptămână a Comandamentului de Iarnă 2021, un număr de 199 de amenzi contravenţionale, în valoare de aproximativ 1,1 milioane de lei, potrivit unui comunicat remis luni de instituţie.

În cadrul Comandamentului de Iarnă, demarat pe 20 decembrie, comisarii ANPC au verificat şi consiliat, în prima săptămână de activitate, 255 de operatori economici, în trei regiuni ale ţării: Sud Muntenia Ploieşti, Nord Est Iaşi şi Centru Braşov.

În urma deficienţelor constatate la operatorii economici, comisarii ANPC au mai aplicat 132 de avertismente, au dispus 30 de măsuri de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor şi au emis o propunere de suspendare a activităţii până la 6 luni.

Abaterile constatate

Reprezentanţii ANPC au constatat mai multe abateri de la legislaţie: comercializarea sau utilizarea unor materii prime cu data durabilităţii minimale depăşită; schimbarea stării termice a produselor; utilizarea, la raionul de vitrină asistată, a unor vitrine frigorifice neigienizate, ale căror tăvi conţineau urme de resturi alimentare, pete şi lichid provenit de la scurgerile din produse; folosirea unor vitrine frigorifice care aveau ventilatoare cu depuneri sau strat gros de praf pe grila de protecţie, urme de mucegai şi de rugină;

Comercializarea de legume - fructe cu modificări organoleptice, lovituri mecanice, pete, deshidratate, consistenţă moale, improprii consumului uman; utilizarea unor spaţii de frig insalubre, cu urme de resturi alimentare lipite pe tăvile de inox, suprafeţe cu rugină, urme de insecte. Alte nereguli descoperite de ANPC, citiți continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel