Premierul Cioloș i-a explicat în stradă unui protestatar decizia României de a primi refugiați
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul Dacian Cioloș i-a explicat, vineri, în stradă,  unui protestatar , la Cluj Napoca, decizia României de a primi refugiați, scrie Agerpres .

Bărbatul s-a postat în fața Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, unde șeful Guvernului și vicepremierul Vasile Dîncu au venit într-o vizită și a strigat mesaje precum "Să vă fie rușine" și "Nu islamizării României".

"De ce se expune România la așa ceva dacă poporul român e împotriva islamizării și primirii acestor cote de refugiați?", a spus protestatarul, la sosirea la muzeu a delegației guvernamentale.

La ieșirea din clădirea muzeului, premierul Dacian Cioloș s-a oprit pentru a sta de vorbă cu acesta, explicându-i că decizia primirii de refugiați a fost luată de statul român împreună cu alte țări din Uniune.

"Autoritățile din România au luat o decizie, împreună cu toate celelalte state membre ale UE, de unde România primește bani, unde românii pot să se ducă la muncă. Toate țările acestea membre au luat o decizie, să primească un anumit număr de emigranți. Românii au primit câteva zeci, asta nu are nimic de-a face cu Constituția", a arătat Cioloș.

Șeful Executivului a declarat și că România are în mod egal obligații și drepturi în comunitatea europeană.

"România face parte din UE și are niște drepturi, cum e dreptul de a munci în celelalte țări, dreptul de a primi fonduri pentru investiții (...) și are niște obligații. România și-a asumat, împreună cu celelalte țări. În timp ce celelalte țări primesc zeci sau sute de mii de emigranți, România s-a angajat la câteva sute și din care a primit acum zece-cinsprezece. Despre asta e vorba", i-a spus premierul protestatarului, la Cluj Napoca.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel