Data actualizării:
Data publicării:

Premierul Ciolacu, primul mesaj după ce l-a desemnat Iohannis

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto Presidency.ro
Foto Presidency.ro
Marcel Ciolacu a transmis primul mesaj în funcția de prim-ministru, după ce l-a desemnat în această funcție președintele Klaus Iohannis.

'Domnule președinte, în primul rând, aș dori să vă urez „La mulți ani“ pentru că astăzi este ziua dumneavoastră de naștere! În al doilea rând, vreau să îi mulțumesc domnului președinte al PNL Nicolae Ciucă. Nu aş dori să îi mulţumesc din postura de prim-ministru desemnat. Aş dori să îi mulţumesc din postura de român, pentru că prin gestul său, România a trecut într-o altă etapă. A trecut într-o etapă de democraţie consolidată. Guvernul României condus de Nicolae Ciucă a adus și a fost despre stabilizarea României.', a declarat Ciolacu.


'Îmi doresc ca viitorul Guvern, condus de mine, să fie despre economie și reforme. Până joi, îmi doresc ca România să aibă un guvern votat și să venim să depunem jurământul. România are nevoie de reforme și de PNRR. Locul României este în UE și NATO, indiferent cât caută unii să ducă România în altă direcție. Drumul României devine o certitudine.

Vă mulțumesc pentru această responsabilitate și îmi doresc să mă ridic la nivelul acestei responsabilități.', a mai declarat Marcel Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, chiar de ziua sa de naștere, pe Marcel Ciolacu pentru a forma noul Guvern.

'După consultările pe care le-am avut astăzi, cred că nu este nicio surpriză, dar acum desemnez pentru poziţia de prim-ministru al României pe domnul Marcel Ciolacu, pe care îl invit să formeze un guvern al coaliţiei şi să continue munca dedicată, serioasă, eficientă şi eficace a coaliţiei cu acest guvern care se va forma probabil în scurt timp. Domnule prim-ministru desemnat, vă doresc mult succes în negocierile pentru formarea Guvernului şi vă aştept pentru depunerea jurământului', a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Președintele Iohannis a afirmat că schimbarea premierilor este un model nou pentru România, care a funcţionat foarte bine.

'Sunt încredinţat că va funcţiona şi în continuare. Am avut în prima parte ca prim-ministru pe domnul Nicolae Ciucă, care a condus un guvern format din miniştri desemnaţi de partidele care sunt în coaliţie, care au fost în coaliţie. România, în această perioadă, a trecut prin mai multe crize şi datorită felului în care Coaliţia, Guvernul condus de domnul Ciucă au lucrat, România a trecut cu bine de criza energetică, de inflaţie, avem creştere economică şi toate acestea sunt rezultatul unei munci intense. Nimic din aceste rezultate nu a venit de la sine', a spus preşedintele Iohannis.

Iohannis a susţinut că formalizarea rotaţiei premierilor arată un nou nivel de implicare şi seriozitate la nivelul coaliţiei de guvernare.

'Românilor li s-a promis stabilitate şi au primit stabilitate. Românilor li s-a promis o guvernare care rezolvă marile crize care s-au arătat deja la orizont atunci şi au fost rezolvate', a adăugat Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel