Premierul Ciolacu merge la Kiev: Voi avea ședință cu prim-ministrul ucrainean şi membri ai Guvernului
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Guvernul României
Foto: Guvernul României
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că luna viitoare va participa într-o ședință comună cu omologul de la Kiev.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că luna viitoare va participa, în Ucraina, alături de mai mulţi miniştri, la o şedinţă comună cu omologul său şi membri ai Executivului de la Kiev, unde vor fi discutate mai multe teme de colaborare comună, în domenii precum agricultura, transporturile şi energia.

'Luna viitoare voi avea o şedinţă comună 'G to G' cu Ucraina. O să merg la Kiev însoţit de mai mulţi miniştri, ministrul de Interne, ministrul Agriculturii, ministrul Transporturilor, ministrul Energiei, ca să închidem cât mai multe din colaborarea pe care o avem cu Ucraina ', a declarat Ciolacu, la Digi 24.

Şeful Executivului şi-a exprimat convingerea că, în acest context, Ucraina va renunţa la limba moldovenească.

'Sunt ferm convins că şi Ucraina, avem pe agendă, va anunţa renunţarea la limba moldovenească. (...) Am avut discuţii cu domnul prim-ministru, dar cel mai important este că printr-un dialog cu prim-ministru al Ucrainei, şi îi mulţumesc pentru acest lucru, cum şi dânsul mi-a mulţumit mie, am găsit soluţiile cele mai bune ca să nu afectăm fermierii din România, dar şi Ucraina să continue tranzitul cerealelor pe teritoriul României', a menţionat premierul.

Potrivit acestuia, România ajută Ucraina pe 'toate palierele', iar Ucraina trebuie sprijinită 'până câştigă războiul'.

'Unul dintre cele mai importante hub-uri pentru reconstrucţia Ucrainei, după finalizarea războiului, va fi România', având în vedere vecinătatea, a completat el.

'România trebuie să fie, de această dată, pregătită logistic pentru acest hub. Am un proiect, şi am vorbit şi cu preşedinta Comisiei, comun cu prim-ministrul Bulgariei, să luăm din banii de la Comisia Europeană pentru 'Mobilitate' şi să mai facem un nou pod şi rutier şi feroviar, peste Dunăre, în Giurgiu. (...) Trebuie să realizăm că Portul Constanţa este, în momentul acesta, strategic. (...) Nu se ştie ce se va întâmpla cu Odesa, dar există un port în Republica Moldova, Giurgiuleşti, care nu este încă funcţional şi, deja, prin ministrul Transporturilor, România şi-a arătat interesul către BERD, deoarece acţionarul majoritar la Giurgiuleşti este BERD-ul, de a cumpăra statul român acest port şi a-l dezvolta. Aşteptăm răspunsul', a mai afirmat Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel