Europa, apărare. Babis: 'Satul lui Asterix şi Obelix'
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Premierul ceh Andrej Babis aseamănă Europa cu 'satul lui Asterix şi Obelix'.

Europa 'este ca satul lui Asterix şi Obelix' care trebuie 'apărat la frontierele sale naturale', a declarat sâmbătă premierul ceh Andrej Babis, referitor la migranţi, în timpul unei vizite alături de preşedintele francez Emmanuel Macron la un muzeu din Praga, relatează AFP.

Andrej Babis a reamintit refuzul Cehiei de a găzdui migranţi, cu excepţia celor cu un contract de muncă. Cu toate acestea, el s-a declarat gata să contribuie la protejarea frontierelor Europei, despre care Emmanuel Macron a afirmat că este 'un pas înainte'.

Puneţi în aplicare acelaşi sistem în Europa

'Republica Cehă are una dintre cele mai mici rate de şomaj din Europa', a spus Babis în limba franceză. 'Toţi cei care vin în Cehia au un contract de muncă. Trebuie să puneţi în aplicare acelaşi sistem în Europa', a mai spus şeful guvernului ceh.

'Întotdeauna am spus, este ca satul lui Asterix şi Obelix, satul galez. Europa trebuie apărată la frontierele sale naturale', a spus el după o plimbare pe podul Carol cu preşedintele francez. 'Suntem gata să creştem efortul nostru de solidaritate, să trimitem soldaţi, poliţişti, bani şi ne vom intensifica participarea', a mai spus el.

Declarându-se 'un mare prieten al Franţei', unde şi-a petrecut o mare parte din copilărie, Andrej Babis a afirmat că intenţionează să se retragă acolo la bătrâneţe. La sfârşitul turneului său de două zile în Slovacia şi Cehia, Emmanuel Macron le-a declarat jurnaliştilor că în ceea ce priveşte problema migranţilor, 'lucrurile merg înainte'. 'Cred că conceptul de solidaritate obligatorie este un concept bun şi sper că vom avea rezultate', a declarat Macron.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel