Premierul britanic Boris Johnson se teme că Ucraina va fi obligată să încheie o „pace rea“
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 25 iun 2022, 10:35
WhatsApp
Boris Johnson, 'entuziasmat' în discuţia cu Macron despre Comunitatea Politică Europeană - Foto Agerpres
Boris Johnson și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că Ucraina ar putea fi obligată să încheie cu Rusia o pace neconvenabilă.

Premierul britanic Boris Johnson şi-a exprimat sâmbătă îngrijorarea că Ucraina ar putea fi obligată să încheie cu Rusia o pace neconvenabilă, transmite Reuters.

Consecinţele economice ale războiului creează o presiune asupra Kievului, a arătat prim-ministrul Regatului Unit la summitul din Rwanda al Commonwealthului.

"Prea multe ţări spun că este vorba de un război european care nu este necesar (...) deci presiunea va creşte pentru a-i încuraja, poate pentru a-i forţa pe ucraineni către o pace rea", a spus Johnson.

El a apreciat că dacă preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, va reuşi să îşi atingă obiectivele din Ucraina, vor fi consecinţe periculoase pentru securitatea internaţională şi va avea loc "un dezastru economic pe termen lung", conform Agerpres.

G Ad:

Parlamentar rus: Londra va fi bombardată prima în cel de-al treilea război mondial

Un aliat apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin a avertizat că Londra va fi primul oraş care va fi bombardat în cazul unui război mondial. El a arătat care ar fi etapele atacului.

„Vom distruge întregul grup de sateliţi spaţiali ai inamicului în timpul primei operaţiuni aeriene. Nimănui nu-i va păsa dacă sunt americani sau britanici, noi i-am considera pe toţi ca fiind din NATO. În al doilea rând, vom elimina întregul sistem de apărare antirachetă, peste tot şi 100%”, a spus Andrey Gurulyov la televiziunea rusă Channel 1.

Politicianul din Duma de Stat a mai declarat că Londra va fi lovită prima dacă blocada enclavei ruseşti Kaliningrad va duce la război. „În al treilea rând, cu siguranţă nu vom începe de la Varşovia, Paris sau Berlin.

Prima care va fi lovită va fi Londra. Este cât se poate de clar că ameninţarea pentru lume vine din partea anglo-saxonilor", a adăugat Gurulyov.

Marea Britanie vrea să ajute la deminarea coastei sudice a Ucrainei

Premierul Boris Johnson a declarat că Marea Britanie este dispusă să ajute la operațiunile de deminare din largul coastei sudice a Ucrainei și că ia în considerare posibilitatea de a oferi asigurări navelor pentru a transporta milioane de tone de cereale blocate în țară, relatează Reuters.

Invazia Rusiei din 24 februarie a Ucrainei și blocada porturilor din Marea Neagră a împiedicat țara, în mod tradițional unul dintre principalii producători mondiali de alimente, să exporte o mare parte din cele peste 20 de milioane de tone de cereale stocate în silozurile sale.

Acest lucru a contribuit la creșterea prețurilor alimentelor la niveluri record și a făcut ca zeci de milioane de oameni să se lupte pentru a se hrăni, o criză care, potrivit oficialilor occidentali, ar putea dura doi ani.

Turcia încearcă să intermedieze discuții între Națiunile Unite, Ucraina și Rusia pentru a crea un posibil coridor maritim sigur în Marea Neagră, dar Moscova dorește mai întâi ridicarea unor sancțiuni occidentale pentru a facilita exporturile sale de cereale și îngrășăminte.

"Există o muncă de făcut. Lucrăm cu turcii și cu alți prieteni și aliați europeni pentru a vedea ce putem face", a declarat Johnson pentru Reuters, conform Mediafax.

Piața de asigurări din Londra a plasat întreaga regiune pe lista sa de risc ridicat, ceea ce înseamnă o creștere a costurilor pentru transporturi.

Johnson a declarat că Marea Britanie ia în considerare toate opțiunile atunci când a fost întrebat dacă guvernul ar putea oferi garanții suverane pentru asigurarea transportului maritim.

"Ceea ce Marea Britanie poate să ofere, mai presus de toate, este expertiza în ceea ce privește asigurările maritime și multă expertiză în ceea ce privește transportul de bunuri prin zone maritime, dacă ar trebui să spunem contestate", a spus el (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro