Premierul Boris Johnson s-a adresat cetăţenilor ruşi pentru a le spune 'adevărul'
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Boris Johnson către ruși: Preşedintele vostru este acuzat de crime de război.
Boris Johnson către ruși: Preşedintele vostru este acuzat de crime de război.
Premierul britanic Boris Johnson s-a adresat marţi direct cetăţenilor ruşi, cărora le-a spus într-o înregistrare video că merită să afle adevărul despre atrocităţile comise în Ucraina după invazia rusă, transmite AFP. 

'Poporul rus merită adevărul, meritaţi faptele', a spus liderul conservator în limba rusă la începutul unui videoclip scurt, postat pe reţelele de socializare, după care a continuat să vorbească în limba engleză. Premierul britanic a declarat că informaţiile din Ucraina despre atrocităţile atribuite armatei ruse 'în Bucea, Irpin şi în alte părţi din Ucraina au îngrozit lumea'.

Sunt 'atât de şocante, atât de dezgustătoare, (încât) nu este de mirare că guvernul vostru încearcă să vi le ascundă', a spus el. 'Preşedintele vostru ştie că nu aţi sprijini acest război dacă aţi putea vedea ce se întâmplă', a adăugat el, referindu-se la preşedintele Vladimir Putin.

De la declanşarea invaziei ruse, site-urile multor mass-media ruse şi străine au fost blocate în Rusia. 'Preşedintele vostru este acuzat de crime de război. Dar nu pot să cred că acţionează în numele vostru', a conchis Boris Johnson, folosind din nou limba rusă.

Acuzată de occidentali şi de autorităţile ucrainene că a masacrat civili în localitatea Bucea, armata rusă a negat orice responsabilitate, considerând că este vorba de o înscenare, precizează Agerpres.

Fiicele lui Putin ar putea fi lovite de noile sancțiuni ale UE, după masacrul de la BuchaCele mai importante stiri   ›   Stiri   ›   InternaționalDoinița Manic | 05 apr 2022 / 23:04Editeaza | Sunteti autentificat cu ADMIN - Articolul are 158 accesari | Vizibilitate articol: PUBLICAT  Facebook  Twitter  WhatsApp  EmailFiicele lui Putin ar putea fi lovite de noile sancțiuni ale UE, după masacrul de la Bucha / Foto: Captură video Youtube The List

Fiicele lui Vladimir Putin riscă să fie lovite de noile sancțiuni impuse Rusiei de UE

Uniunea Europeană a propus sancționarea lui Katerina Tikhonova și Maria Vorontsova, potrivit Bloomberg, care sunt fiicele pe care Putin le-a avut cu prima sa soție, Lyudmila Shkrebneva.

De-a lungul timpului au apărut câteva detalii despre membrii familiei președintelui Rusiei. Vorontsova ar fi coproprietar la Nomeko, o companie implicată în construirea unui centru oncologic în afara Sankt-Petersburgului, iar Tikhonova conduce un institut de inteligență artificială la Universitatea de Stat din Moscova.

Uniunea Europeană are în vedere, de asemenea, să sancționeze și alți politicieni ruși, magnați și rudele acestora, pe lângă familia lui Putin, lista putând fi încă modificată, a raportat Bloomberg.

Propunerea vine după ce UE a anunțat marți că va avea ca scop interzicerea importurilor de cărbune rusești ca răspuns la rapoartele despre un masacru comis de armata rusă în Bucha, Ucraina, deși mișcarea este încă supusă aprobării statelor membre UE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel