Premierul unui teritoriu britanic a fost arestat pentru contrabandă cu droguri și spălare de bani în SUA. Liz Truss, „îngrozită” de acuzații
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Facebook Andrew Fahie
Foto Facebook Andrew Fahie
Liderul Insulelor Virgine Britanice (BVI) a fost arestat pentru presupusa contrabandă de droguri și spălare de bani în SUA.

Premierul Andrew Fahie a fost reținut la Miami de agenți americani care se dădeau drept traficanți de cocaină dintr-un cartel mexican de droguri. El a fost de acord cu o plată de 700.000 de dolari (560.000 de lire sterline) pentru a permite traficanților să folosească porturile din BVI cu un informator sub acoperire, au declarat acuzațiile depuse în SUA, potrivit BBC.

Ministrul de Externe Liz Truss a spus că a fost „îngrozită” de acuzații.

Ministrul britanic de Externe, Liz Truss,  a declarat: „În această după-amiază, premierul Insulelor Virgine Britanice, Andrew Fahie, a fost arestat în Statele Unite sub acuzații legate de trafic de droguri și spălare de bani. Sunt îngrozită de aceste acuzații grave”.

Andrew Fahie, șeful guvernului ales al teritoriului britanic de peste mări, a fost arestat de oficiali ai Agenției SUA pentru Controlul Drogurilor (DEA) în Florida, alături de un oficial înalt al portului din BVI, Oleanvine Maynard.

O a treia persoană, Kadeem Maynard, fiul lui Oleanvine Maynard, a fost de asemenea arestată joi în legătură cu cazul sub acoperire DEA.

1. Ministrul ... (lizz-truss_71553900.jpg)

Premierul a fost prins in flagrant 

Arestările au fost făcute după ce agenții DEA s-au prefăcut a fi traficanți de cocaină din cartelul din Sinaloa din Mexic, despre care se spune că este cel mai mare furnizor de droguri ilegale pe piața americană și condus anterior de narcotraficatul Joaquín „El Chapo” Guzmán, acum încarcerat .

Trio-ul a fost acuzat de conspirație pentru a importa mai mult de 5 kg (11 lb) de cocaină în SUA și de conspirație pentru a spăla bani, au declarat autoritățile.

Într-o plângere penală depusă la o instanță federală din SUA, revizuită de BBC, DEA a declarat că ancheta a fost lansată în octombrie pe baza muncii efectuate de un informator confidențial.

Informatorul ar fi susținut, în cadrul întâlnirilor cu domnul Fahie, că este un membru al cartelului care urmărește să introducă ilegal mii de kilograme de cocaină columbiană în valoare de zeci de milioane de dolari prin BVI, drogurile urmând să fie expediate către teritoriul Caraibelor SUA în Puerto Rico și apoi spre Miami și New York.

2. Sursa Face... (57238821_264772447797443_7301010272200687616_n_56102900.jpg)

 

BVI este un teritoriu britanic de peste mări format din peste 40 de insule, situat în Caraibe la est de Puerto Rico

Funcționează ca o democrație parlamentară, premierul acționând ca șef al guvernului ales alături de guvernatorul, John Rankin, care este numit de guvernul Regatului Unit.

Scurgeri de documente cunoscute sub numele de „Panama Papers” și „Paradise Papers” au dezvăluit că insulele sunt un paradis fiscal popular.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel