Premierii lui Băsescu, mai nesimțiți decât originalul
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Comemorarea fostului PDL, decedat în urma moțiunii din 27 aprilie, a avut loc astăzi la Sala Polivalentă. Au fost prezenți trei dintre premierii lui Traian Băsescu: Boc, MRU și, nu-l uitați, Livache, propus în 2009 ca înlocuitor al lui Emil, sub numele de Liviu Negoiță. Discursurile demente pe care le-au ținut cei trei ”mușcătari” ne arată că nu există nicio șansă de revenire pentru acest partid.

Evident, Boc a fost egal cu el însuși. A vorbit ca să aflăm că n-a murit, altfel se putea da o înregistrare de pe vremea când înjura Opoziția din funcția de preș al lui Băsescu. Patetic sau ridicol, depinde cum privești. Nesimțită a fost fraza despre guvernul de penali condus de Ponta. Să spui tu, cel care l-ai lăsat în post pe Apostu și te-ai întors să-i continui realizările că un guvern, oricare ar fi el, e penal...

MRU a recitat discursul pregătit pentru prima lansare de candidați, din aprilie. În 30 martie, Piedone a revenit la USL, iar manifestarea anunțată pentru 3 aprilie, de lansare a Alianței pentru București (PDL-UNPR-Verzii) s-a dus dracului.

Mesajul reciclat suna cam aiurea. Una e să fii la putere de o lună și alta să fii dat jos, de o săptămână, una e să ai în față câteva partide care trebuie unite de un tehnocrat independent, ca MRU, și cu totul altceva să te adresezi activului PDL, formațiune în care nu ai nicio funcție și nicio chemare. Dar asta e afacerea dintre cei doi luzări, ce să ne băgăm noi? Scandaloasă e fraza cu ”Fiți ungurenii mei!”. Insultătoare pentru intelectualii pe care, cică, îi reprezintă MRU. Este exclus ca ei să nu fi înțeles sensul expresiei folosite de Crin Antonescu, când a denunțat ”ungurenii” din politică. Îndemnul adresat de MRU pedeliștilor, în această perspectivă, nu e decât o încercare de racolare, specifică serviciului în care a lucrat.

În fine, Livache. Edilul de la sectorul 3 a început corect: ”am câștigat bătălia cu criza”. Exact! PDL și clientela sa nu au simțit că e criză. ”Am sentimentul, trăind în această ţară, de opt ani de administraţie, că a fost câştigat dreptul la cuvânt al nemernicilor pentru distrugerea oamenilor de bună credinţă din această ţară”, a continuat Liviu Negoiță.

V-ați dat seama că omul de bună credință este el, iar cei care îl critică sunt nemernicii. Eu cred că nemernic e administratorul care plătește de 30 de ori mai mult pe spațiul verde, unde nu se poate vedea cât se fură, decât se plătește la Viena! Sectorul lui Livache sparge câte 30 de milioane de euro pe rondurile cu flori, în vreme ce toată capitala Habsburgilor plătește doar 50 de milioane. Cred că e nemernicie să profiți de lipsa de informare a oamenilor pe care îi păcălești, oferindu-le un serviciu de 30 de ori mai scump și să râzi de ei, că nu-și dau seama cum îi iei de fraieri. Cred că e nemernicie să risipești banii cu care se puteau ridica locuințe pentru tineri ca să cumperi boscheți olandezi, proaspeți, în timp ce președintele care îți ține spatele, se plânge de salata ofilită adusă la Carrefour din Olanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel