Premiere la Noaptea Albă a Filmului Românesc. Maia Moregenstern și Marius Bodochi, în ”Capra cu trei iezi”, Ofelia Popii în ”Omul-câine”
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Noaptea Albă a Filmului Românesc, eveniment ajuns la a 13-a ediție, va avea loc pe 16 septembrie, în trei orașe din țară: București, Cluj-Napoca și Timișoara.

Maratonul filmelor românești va aduce în sălile de cinema cele mai așteptate producții ale anului, alături de actori, regizori și scenariști. Programul include peste 20 de proiecții simultane, în 11 cinematografe și spații alternative din cele trei orașe. 

Maia Morgenstern și Marius Bodochi în premiera ”Capra cu trei iezi”

Spectatorii vor avea ocazia să urmărească în avanpremieră filme precum Capra Cu Trei Iezi, regizat de Victor Canache și bazat pe bine-cunoscuta poveste scrisă de Ion Creangă, cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi în rolurile principale (câștigător al Premiului Publicului la TIFF 2022).

Regizorul Victor Canache și producătoarea Luana Georgiță vor fi prezenți la eveniment și vor răspunde întrebărilor publicului la finalul proiecției.

Filmul Om-Câine debutul regizorului Ștefan Constantinescu, cu Bogdan Dumitrache și Ofelia Popii va fi prezentat în premieră, în prezența echipei. Programul include și proiecția în avanpremieră a filmului documentar Regele Mihai: Drumul spre casă, în regia lui Trevor Poots, film care face parte din “Turneul Național de Educație Istorică“, comedia Nunți, botezuri, înmormântări (r. Alexandru Lustig), cu Șerban Pavlu, Ilona Brezoianu și Anca Sigartău sau Glasul care strigă-n pustie în regia lui Ciprian Mega.

În București, filmele vor putea fi văzute la Cinema Elvire Popesco (interior și în aer liber), Cinema Muzeul Țăranului, Amfiteatru TNB – Open Air, Cinemateca Union, Hollywood Multiplex - București Mall, Grădina cu filme CREART, Muzeul Național al Literaturii Române – Sala Iosif Naghiu, Unteatru – Open Air, J’ai Bistrot. 

La Cluj-Napoca și la Timișoara, cinefilii se vor bucura de filme românești la Cinema Victoria.

Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel