Premieră! Ședință solemnă de celebrare a Zilei Unirii Basarabiei cu România în Parlamentul Republicii Moldova
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Premieră! Ședință solemnă de celebrare a Zilei Unirii Basarabiei cu România în Parlamentul Republicii Moldova  /  Sursă foto: Facebook Vlad Bilețchi
Premieră! Ședință solemnă de celebrare a Zilei Unirii Basarabiei cu România în Parlamentul Republicii Moldova / Sursă foto: Facebook Vlad Bilețchi
Parlamentul Republicii Moldova se va întruni într-o ședință solemnă pe 27 martie, de ziua Unirii Basarabiei cu România.

Deputatul Octavian Țîcu a venit cu inițiativa ca în data de 27 martie, la Parlament, să se desfășoare o ședință solemnă de consemnare a Zilei Unirii Basarabiei cu România. Inițiativa a fost susținută și de deputații fracțiunilor Platforma DA, PAS și PDM.

„Cu susținerea deputaților din fracțiunile PPDA, PAS şi PD, în premieră vom organiza o şedință solemnă de consemnare a Zilei Unirii Basarabiei cu România în Parlamentul Republicii Moldova, care va avea loc sâmbătă, 27 martie, începând cu ora 11:00. La eveniment vor participa preşedinții Academiilor de Ştiință din România şi Republica Moldova, reprezentanți ai mediului academic, oameni de cultură, primari şi deputați”, anunță Octavian Țîcu pe pagina sa de Facebook. Evenimentul va putea fi urmărit online pe pagina de Facebook a Parlamentului Republicii Moldova.

Amintim că, anul acesta se împlinesc 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Actul care consfințea reîntregirea a fost semnat pe de 27 martie 1918, Basarabia fiind prima dintre provinciile istorice care s-a unit cu România., precizează Deschide.md.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel