Premieră românească la Paris. Ambasadorul Niculescu: Momentul de bucurie a fost pus în umbră
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ambasadorul României în Franța a subliniat și pe facebook despre importanța primei expoziție de artă românească în cel mai cunoscut muzeu al lumii, Muzeul Luvru din Paris.

Steagului lui Ștefan Cel Mare, la Muzeul Luvru

A fost o zi specială azi la Luvru. Ziua în care se inaugura prima expoziție de artă românească în cel mai cunoscut muzeu al lumii : broderii de traditie bizantină aduse din mai multe muzee și mânăstiri din țara, toate grupate în jurul steagului lui Ștefan cel Mare. Dar momentul de bucurie era evident pus în umbră de ce se întâmplase cu nici 24 de ore in urma la Nôtre Dame. a scris  a scris Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu.

România, solidară cu Franța după incendiul de la Notre Dame

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a punctat că a fost o ceremonie sobră, evenimentul desfășurandu-se în timpul incendiului de la Catedrala Notre Dame

În discursul meu am transmis compasiunea și solidaritatea României cu Franța. Iar directorul muzeului a spus că unele dintre operele de la Nôtre Dame vor fi găzduite temporar de Luvru, mutarea făcându-se chiar în aceste clipe. 
A fost o ceremonie sobră, deci. Expoziția românească este minunată și merită văzută dacă treceți prin Paris până la sfârșitul lunii iulie. A fost o onoare ca la vernisaj să participe și Familia Regală, aflată într-o vizită simbolică în Franța, la o sută de ani de la vizita istorică a Reginei Maria. Ieri seară, am mers mult pe jos pe cheiurile Senei, în drumul către reședința. O bună parte din Paris era blocat și nici unul dintre noi nu va uita această seară, cu cerul orașului luminat de flăcările care țâșneau din catedrală. a scris pe facebook, Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel