Premieră pentru un partid politic, anunțată de Kelemen Hunor
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Partidul Civic Maghiar (PCM) va primi două locuri eligibile pe listele UDMR, unul în Covasna şi celălalt în Mureş, a declarat joi, la Arad preşedintele formaţiunii politice, Kelemen Hunor.

'Este o premieră faptul că vom merge în alegeri împreună cu PCM-ul, faptul că oferim acestui partid două locuri eligibile pe listele noastre, ei urmând să candideze sub sigla UDMR. Am mai făcut anul acesta încă un pas prin care încercăm să întărim solidaritatea internă, lucru pe care îl consider extrem de important. Nu este însă vorba de o alianţă, ci de un acord pe care l-am parafat săptămâna trecută, în urma căruia PCM va primi două locuri eligibile pe listele noastre, unul în judeţul Covasna şi unul în judeţul Mureş', a precizat Kelemen Hunor.

[citeste si]

Liderul UDMR a menţionat că, în acest an, conducerea partidului a decis să ofere un loc eligibil unuia dintre judeţele de unde Uniunea a primit în fiecare an electoral voturi, dar nu are şansa de a trimite un reprezentant în Parlament.

'Am oferit locul 4 pe lista pentru Camera Deputaţilor din judeţul Harghita, un loc eligibil în opinia noastră, unui coleg din judeţul Sibiu, care a condus mai mulţi ani organizaţia UDMR din municipiul Sibiu. Mesajul pe care ne-am dorit să îl transmitem prin această candidatură a fost acela al creşterii solidarităţii interne în cadrul comunităţii maghiare din România. De asemenea, am dorit să transmitem faptul că UDMR este deschis colaborării cu oricare formaţiune politică maghiară din România, a mai spus Kelemen Hunor, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel