PREMIERĂ pentru Emil Boc în fața jurnaliștilor: Nu o mai făcuse de un an și jumătate
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 16 iul 2019, 15:12
WhatsApp
Crina Dobre și Emil Boc
Crina Dobre și Emil Boc
Primarul Emil Boc a susținut, marți, prima conferință de presă după un an și jumătate, în urma acționării în instanță a Primăriei Cluj-Napoca de către Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC). Edilul a precizat că întâlnirea cu jurnaliștii nu are legătură cu procesul.

Emil Boc a declarat, marți, într-o conferință de presă, că postează informații despre temele importante și proiectele municipiului Cluj-Napoca folosind mijloace moderne de comunicare, nu le comunică neapărat într-o conferință de presă.

„Societatea a evoluat, comunicarea este acum online, dinamică, instant, mijloacele acestea au luat fața comunicării tradiționale. Nu am primit nicio cerere de la nicio instanță, dacă voi fi chemat voi merge, dar la mine nu a ajuns nicio cerere. Eu vorbesc în fiecare zi de proiectele Primăriei, în fiecare ședință de Consiliu Local prezint stadiul la diverse proiecte, în fiecare zi postez pe mijloacele online informații despre stadiul proiectelor, particip la dezbateri publice. Lumea a diversificat modalitățile de comunicare și le folosim și noi la Primărie. Când sunt teme importante și majore organizăm conferințe de presă. Ori de câte ori vor fi teme importante vor fi comunicări publice ca atare, în rest comunicăm prin toate mijloacele online sau instituționale", a spus Boc.

Ultima conferință a Primăriei la care a participat Boc a avut loc în noiembrie 2017

Asociația Profesioniștilor din Presă – Cluj (APPC) a dat în judecată în 20 mai Primăria Cluj-Napoca și a cerut instanței să oblige instituția să organizeze o data pe lună conferințe de presă.

Potrivit unui comunicat al APPC transmis, atunci, asociația a încercat rezolvarea pe cale amiabilă a problemei, însă notificările adresate Primăriei Cluj-Napoca au rămas fără efect.

APPC consideră că utilizarea noilor mijloace de comunicare este binevenită, dar aceasta este o măsură complementară și nu suplinește necesitatea comunicării nemijlocite cu reprezentanții presei, scrie Mediafax.

De asemenea, APPC consideră că toți ziariștii clujeni interesați trebuie să aibă posibilitatea să obțină informații de la primărie în mod direct, într-un cadru oficial, iar acesta este conferința de presă organizată în mod regulat.

„APPC a va notifica toate instituțiile publice să respecte Legea 544/2001 cu privire la organizarea conferințelor de presă", au subliniat reprezentanții APPC.

Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) activează din 2005 în județul Cluj, având peste 60 de membri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?